Sabahları Kahvaltısına Kötülük Açma Poğaça'dan!!
Poğaça ve açma üretimi için kullanılan yağ miktarı çok fazladır. Örneğin 1 kg un için 1 kg yağ kullanılmaktadır. Ayrıca fırıncılık ve pastane ürünleri için kullanılan yağlar bilinen margarin ve katı yağ yapısından fazladır. Doymuş yağ oranı son derece yüksektir. Ayrıca bu sebeple trans yağ içerme olasılıkları da son derece büyüktür. SİMİT içlerinde en masum olanıdır en azından ekmek gurubuna dahildir!
Sabah kahvaltısında tüketilmiş olan;
1 sade poğaça: 3 dilim ekmek ve 1 yağ değişimi olarak,
1 kaşarlı/peynirli/kıymalı poğaça: 3 dilim ekmek, 1 yağ ve 1 et değişimi olarak,
1 patatesli poğaça: 3,5 dilim ekmek, 1 yağ değişimi olarak,
1 sade açma: 4 dilim ekmek, 2 yağ değişimi olarak ifade edilmektedir.
1 simit: 4 dilim ekmek ; yağ değişimi minimumdadır (susam yağı)
Her sabah poğaça ve açma tüketimi kilo alımına, kan trigliserit değerlerinin yükselmesine, ciltte yağlanma ve akne problemlerine neden olmaktadır. Bu sebeple sabah kahvaltılarında bu ürünler yerine tam buğday ya da tam çavdar unundan yapılmış ekmekler ile hazırlanan yeşillik içeriği yüksek küçük sandviçleri tüketmek uygundur.