Ramazan Öncesi Et Fiyatlarına Önlem Alındı

Kasaplara tavan fiyat uygulaması geliyor. Marketler ise bu kapsama girmeyecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette son dönemde artan spekülasyonlarla fiyatların tırmandırılmaya çalışıldığını belirterek, et fiyatlarına müdahale edeceklerini açıklamıştı. Buna göre, ESK, kasaplara kilosu 22.5 TL+KDV'den taze karkas sığır eti; yemek şirketlerine ve et sanayicilerine de 20.5 TL+KDV fiyatla dondurulmuş karkas sığır eti satacak. ESK'ya kredi kartıyla da ödeme yapılabilecek. Sadece Türkiye Kasaplar Federasyonu'na üye kasaplara taze karkas dana eti satılacak. Yapılan bu düzenlemeyi değerlendiren Kahramanmaraş Kasaplar Odası Başkanı Abdulkadir Arifoğlu: “Bu ramazan öncesi bakanlığımızın böyle bir uygulaması gerçekten sevincirici bir haber. Tüketici içinde, şehrimizdeki kasaplar içinde bir nevi fiyatları firenlemiş olur. Buda mübarek ramazan ayında insanlarımıza yansır ise bizlerde mutlu oluruz.”dedi. “Bu Uygulamayı Gönülden Destekliyoruz” Bazı kesimlerdeki insanların ete küstüğünü belirten Başkan Arifoğlu şunları söyledi: “Bunlar herhalde et ve balık kurumunun şubeleri için geçerli olsa gerek. Oradan alınan etler için geçerli olan bir durum. Çünkü dışarıdaki kasapların almış olduğu etler bu fiyatları kurtarması mümkün değil. Bu fiyatlar gerçekten bazı yerlerde daha güzellikler getirir. Biz diyoruzki üreticilerimizin hiçbir tanesine bu ortamda bir zarar gelmez. Yine üreticilerin üretimi devam edecek ama üretilen 3 ise tüektilen 5 olduğunu hesap ettiğimiz zaman böyle bir önlan alınmadığı zaman ramazan ayında et fiyatları daha tavan yapar. Hükümetimizin almış olduğu bu kararı gönülden destekliyoruz. Bu tarz uygulamaların devamını diliyoruz. İsteriz ki et ve balık kurumunun şubeleri bütün illerde olsun. Burada etin yükselmesini giç bir kasabımız istemez. Şehrimizdeki kasapların bir günahı yok. Hükümetimizin bu tarz önlemleri alır ise et fiyatları aşırı yükselmez. Şuanda şehrimizde eti belirli bir çevre yiyor. Her kesimden insana et alamıyor. Bütün alışverişlerde et alımı yüzde 25’i geçmez. Diğer insanlarımız kırmızı ete küsmüştür. Biz diyoruz ki herkes alsın herkes tüketsin.”