Özsoy, Okullara gönderilen paketlerin içerisinde ne var?

Özsoy, “Bilindiği üzere kantinlerimizde bazı gazlı içecek satılması yasak. Ama öğrenciler dışarıdan rahatlıkla alıp okula getirebiliyor. Yine aynı zamanda okula sipariş şeklinde ürünler giriyor. Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğü söyleniyor. Bu konuda okulun çevresinin de güvenli olması gerekiyor.  Okul güvenliğinin buna dikkat etmesi gerekiyor.”dedi.

“Kimsenin gözünün yaşına bakmayız”

2022-2023 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Özsoy şunları söyledi, “Tarım ve orman bakanlığının yeni bir genelge geldi. Bu genelge ile 11 Eylül 2023 yılına kadar hazır gıda logoları uzatıldı. Kantinler için bir fiyat çalışma var yakın bir zamanda açıklanacak. Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a kadar düştüğü söyleniyor. Bu konuda okulun çevresinin de güvenli olması gerekiyor. Tekleme sigara satışını kim olursa olsun kabul etmiyoruz.

Bunu kendi öz çocuğum yapsa dahi gözünün yaşına bakmayız.  Dönerlerin içinde ne geliyor, çiğköftelerini çerisinde okullara ne gönderiyorlar bunun iyice araştırılması lazım. Geleceğimiz yıldızlarına sahip çıkmalıyız. Bir ve bütün olmalıyız. Burada herkes çok büyük görev düşüyor.  Şüpheli durumlarda vatandalar bizleri bilgilendirirlerse gerekli müdahaleleri yaparız.” 

“Zincir marketler esnafları zorluyor”

Kantinci esnafı Yahya Yorulmaz ise pandemi sürecinde kantinci esnafının çok zor süreçten geçtiğini kaydetti.  Yorulmaz, “Geçen yıl kantinciler olarak kiralarımızın yarısını ödedik. Bu yılda kira artış oranlarımızın yüzde 25 oranında bekliyoruz. Pandemi sürecinde öğrencilerimiz bir şekilde kantinlerden uzaklaştı. Bu süre zarfında Veliler öğrencilerini kumanya vererek yolladı.

Bu süreci aşmaya çalışıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılından umutluyuz. Kantinci esnafı olarak zincir marketler bizi çok zorluyor. Haliyle bunlarla rekabet etme şansımız olmuyor. Biz ise kendi ürettiğimiz ürünlerle bunu çözmeye çalışıyoruz.” Diye konuştu.