Metabolizmayı Hızlandıran Baharatlar!

Zencefil: Vücut ısısını ve metabolizma hızını arttırır. İştah kontrolünde rol alır. Bağışıklık güçlendiricidir.

Zerdeçal: Kan şekerini dengeler. İştah baskılar. Beta karotenden zengin yapısı karaciğeri zararlı toksinlerden korur.

Tarçın: İnsülini dengeler. Tatlı krizlerini önler. Metabolizmayı hızlandırır. Yeşil çay içine atılan bir çubuk tarçın ile bel çevresi yağlarının yakılmasına yardımcı olur.

Köri: Yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengeler.

Hardal: Hızlı kilo kayıbını sağlamakta yıldız baharattır. Düzenli olarak 1 çay kaşığı tüketilen hardal metabolizmayı yaklaşık yüzde 25 oranında arttırır.

Karabiber: İçeriğindeki piperin maddesi metabolizmayı hızlandırır. Hazmı kolaylaştırır. Anti-oksidan ve antibakteriyel özelliğe sahiptir.

Pul biber: Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. İştah baskılayıcı özelliğe sahiptir.

Biberiye: Yağ yakım metabolizmasında etkilidir. Vücut ısısını arttırır, dolaşımı canlandırır.

Çörek otu: Glikozun bağırsaklardan emilimini yavaşlatarak, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur. İştah baskılayıcıdır.