Mega pist projesine ne oldu?

Moroğlu, “Mega Pist projemiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2019 yılı yatırım programına alınmıştı ama bütçe yetersizliğinden dolayı o yıldan bu yana hiçbir gelişme yaşanmadı.”dedi.

 

 

“Proje tozlu raflarda kalmasın”

 

Projenin yapılması halinde Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Seyfi Moroğlu, “Bu projemiz yapıldığında bölgeye hitap etmiş olacak. Projemiz adeta bir sosyal tesis gibidir. Pistimizde sürücüler 4 mevsim araç kullanabilecekler. Bu pistimiz akıllı sistemlerle donatılacak. Bu pistimiz DSİ bölge müdürlüğü civarında olacak.  Bu proje için İstanbul’dan uzmanlar geldi keşif yaptılar.  Projeyle ilgili her türlü çalışmalar tamamlanarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire başkanlığına gönderildi. Projeyle ilgili bütçe yetersizliğinden dolayı her hangi bir gelişme yaşanmadı.  

 

 Projemiz tamamlandığında şehrimiz için büyük bir tanıtım olacak.  Şehrin siyasilerin bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Eğer bu proje gerçekleşirse Türkiye’de bir ilk olacak.  Biz şehir olarak bu ilki gerçekleştirmemiz lazım. Projenin 3-4 milyon TL gibi bir maliyeti var. Bu projesi şehir için gerçekten çok önemli.  Dileriz ki bu proje tozlu raflarda kalmaz. Yetkililer sahip çıkar ve biran önce projeye başlanır.”diye konuştu.