Maraş Damak Tadına Yeni Ürünler Girdi!

Uzun yıllar balık sektöründe esnaflık yapan İbrahim Sarı, şehirdeki balık kültürünün yavaş yavaş oturmaya başladığını kaydetti.

 

“Şehirde balık kültürü oturuyoruz”

 

Kahramanmaraş’ın özellikle Büyükşehir olmasıyla birlikte damak tadına yeni ürünlerin girdiğini vurgulayan Sarı, “Kalamar, karides, ahtapot ve yengeç gibi farklı türler vatandaşların beğenisini kısa sürede kazandı. Şuan itibarıyla kalamar ve karides’in kilosu 100 TL, ahtapot’un 75 TL, yengeç’in tanesi ise 5 TL. Son dönemlerde bunların satışında yüzde yüz artış oldu. Son yıllarda şehrimizde balık çeşidi arttı. Talepler arttı, balık kültürü yavaş yavaş oturmaya başladı.”dedi.

 

Balıktan kıyma, kuşbaşı…

 

Balık satışının yanında merdan balık evi lokantasının da şehre farklı lezzetler kazandırdıklarına değinen İbrahim Sarı şunları söyledi: “ Lokantamızda tüm balık çeşitleri bulunmaktadır. Bizde balık çeşidi bitmez. Bunun yanında lokantamızda Balık kıyma, balık kuşbaşı, gibi lezzetleri vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz.”