Limonlu suyun faydaları!

1. Kanı Temizler

 

Limon suyu tüketmek, vücuttaki toksinleri temizleyerek kanın daha temiz ve homojen yapıya sahip olmasını sağlamaktadır. Kanınızın toksinlerden arınması için haftada en az iki üç kez limon suyu tüketmenizi tavsiye ederiz. 

 

2. Limon PH Alkalin Seviyesini Düzenler

 

Kronik hastalıklarla savaşmak için vücuttaki alkalin dengesini korumak çok önemlidir. Limon asit içermesine rağmen, tüketildiğinde vücudun alkalize olmasına yardımcı oluyor. 

 

3. Strese Karşı Etkilidir

 

Limonlu suyun stresi azalttığı ve tansiyonu düşürdüğü herkesin malumudur. Ancak emin olun, tansiyonunuzu çok da fazla düşürmek istemezsiniz! Bu nedenle limonlu suyu makul miktarda tüketmekte fayda var.

 

4. Kafein Bağımlıları İçin İdeal Bir Lezzet

 

Sabahları kahve içme arzusuyla uyananların sayısı hiç de az değil. Gün boyunca aşırı kafein tüketmek uykusuzluktan kalp çarpıntısına kadar çeşitli sağlık sorunlarına neden oluyor. Sabah ilk iş ılık bir bardak limonlu su içmek ise kahve içme isteğini azaltmaya büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

 

5. Güçlü Bir Antioksidandır

 

Limon suyu tüketimi sayesinde bağırsaklardaki istenmeyen bakteriler yok olurken, karaciğer enzimleri de aktif hale geliyor.

 

6. Kabızlığa İyi Gelir

 

Düzenli bağırsak hareketleri de limonlu suyun faydaları arasındadır. Sabahları tüketilen limonlu su bağırsak hareketlerini yeniden düzenliyor.

 

7. Ağız Sağlığı İçin Çok Faydalıdır

 

Ağızda ve diş etlerinde meydana gelen tüm problemler limonlu suyun güçlü iyileştirici etkisinden nasibini alıyor. Limonlu su ile ağzı çalkalamak, aftların ve ağız ülserinin geçmesine fayda sağladığı gibi diş etlerindeki ağrı ve şişlikleri de en aza indiriyor.