KSÜ’de Sessizliğe Son Veren Yöntem: “Koklearİmplant”

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Polikliniği, 2018 yılında ulusal tarama programına dâhil edilip ileri tanı ve tedavi merkezi unvanına sahip ülkemizin sayılı referans merkezlerinden biridir.


Poliklinik, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsrafil Orhan’ın öncülüğündeki 5 kişilik hekim kadrosu, koklearimplantameliyatı iletişim kaybı olan çocukların ve erişkinlerin umudu oldu.


Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Gazi Yıldız, doğumdan önce ya da doğumdan sonra meydana gelen nedenlerle, kulağın ses duyma özelliğini tamamen veya kısmen kaybetme durumunda,koklearimplant yöntemi ile işitme kaybının önüne geçilebileceğini söyledi.


İşitme kaybı sorunu olan ve işitme cihazları ile yeterli seviyede duyabilen, uzun zamandan beri ileri düzeyde işitme kaybı sorunu olan çocuk hastaların, doğumsal işitme kayıpları nedeniyle problem yaşadığının altını çizen Yıldız, kulak burun boğaz anabilim dalında 4 yıldır başarıyla yürütülen koklearimplant ameliyatlarının,pandemi döneminde de kesintisiz olarak devam ettiğini belirtti.