Köri soslu tavuk tarifi!
Malzemeler
1 parça tavuk göğsü
Yarım kutu sıvı krema (100 ml)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tuz
1 avuç arpacık soğan
Etimizi parmak gibi doğrayın.
Bir kaba alıp, üzerine zeytinyağı gezdirin.
Kekik, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin karıştırın.
Üzerini streç folyo ile kapatıp, birkaç saat dinlendirin.
Tavuk etlerini tavaya alın. Suyunu salmasına fırsat vermeden, tavukları pişirin.
Tavukların her tarafı altın rengi olunca, sıvı kremayı, köri ve tuzu ekleyin. Karıştırın, 1-2 dakika pişirin.