Konutlarımız 8 şiddetindeki depreme bile dayanıklı

İMFA yapının 2019 yılını değerlendiren Tufan, “Şükürler olsun ki; 2019 yılını İMFA yapı olarak problemsiz, sorunsuz bir şekilde tamamladık.”dedi.

 

“Birçok inşat firması devalüasyona karşı koyamadı”

 

İnşaat sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında da konuşan İmdat Tufan şunları söyledi: “Ülkemizde 2018 yılı Ağustos ayında yaşanan dolar devalüasyona rağmen, inşaat sektörünün tamamen durmasına rağmen firma olarak biz çok fazla etkilenmedik.  Sebebi de bizim planlı ve programlı hareket etmemizden kaynaklanıyor. Ama birçok firma inşaat sektörü durduğu için bu sekteyi atlatamadı. Şuanda birçok firma iflas etti. Bu durum iş gücünü etkiledi, taşeronları etkiledi, piyasada genel bir daralma yaşandı. Faiz düşerse konut fiyatları yükselir, talep arttığı için faiz artarsa konut fiyatları düşer. Şimdi bir mülkün müşterisi 3 kişiyse ev sahibi fiyatını yükseltir ama hiç kimse sormuyorsa o evin fiyatını düşürür. Şimdi bankalardaki kredilerin faiz oranı düştüğü için konut sektörünü olumlu yönde etkiledi.”

 

“Konutlarımızı kısa sürede bitireceğiz”

 

Ellerinde konut stoku olmadığı için İstinye konutlarını kısa bir süre içerisinde bitireceklerini kaydeden Başkan Tufan, “2019 yılı durağan ve sakin geçti ama 2019 yılının sonbahar itibarıyla piyasada rahatlama ve güven algısını gördüğümüzde kuzey çevre yolu üzerindeki İstinye konutlarımızın çalışmalarına başladık. İstinye konutlarımız 4 +1, 180 m² artı 35 m² ‘de sosyal alanlardan brüt alanımız var.

 

 

Sosyal alanlarımız ise kapalı otopark, yüzme havuzu,  sauna, buhar odası, tuz terapi odası, taziye evi gibi yerlerimiz mevcut. Bu çalışmalarımızla ise şehrimizde bir ilki gerçekleştirmiş olacağız. Şuanda iki blok inşaatımız hızla devan ediyor. Nasip olursa yaz ayına kadar yani Temmuz-Ağustos’a kadar üçüncü bloğumuzu da tamamlayacağız. Sonbaharda ise duvar aşamasına geçip bir yılda da iç işlerini yaptıktan sonra toplam 24 ayda teslim etmeyi planlıyoruz.”ifadelerine yer verdi.

 

“Deprem yönetmeliğine tam liyakatli çalışıyoruz”

 

İMFA yapının yapmış olduğu tüm konutların birebir deprem yönetmenliğine uygun şekilde yapıldığını vurgulayan Tufan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2020 yılında başlayacağımız şuan için yeni bir projemiz yok. Biz çalışmalarımızı bir projemiz tamamlanmadan diğerine başlamıyoruz. Elimizdeki projemizi tamamlayıp yeni projelerimize sonra başlayacağız. Biz yılda bir en fazla iki proje yapıyoruz. Yaz ayında duruma göre belki ikinci projenin hazırlığına başlayabiliriz. Bizim konutlarımız gerçekten depreme dayanaklı. Deprem yönetmeliğine tam liyakatli, yapı denetim şirketleri kontrolünde, bayındırlık müdürlüğünün kontrolünde yapılması gereken bütün tedbirler alınarak, kullanılması gereken bütün detaylar kullanılarak inşa ediyoruz.

 

Bizim yaptığımız binalar 8 şiddetindeki depreme kadar binalarımızda bir yıkılma olacağını düşünmüyoruz. Yeni deprem yönetmeliğe uygun yapılar yapılıyorsa 8 şiddetine dayanan binalar olmuş olur. Biz işimizi sağlam yapıyoruz o yüzden diyoruz ki; Bizim projelerimizden korkacak hiçbir şey yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla konutlarımızı tercih edebilirler.”