Komedi film önerisi!

Pandemi sürecinde en çok isteyeceğimiz ve ihtiyaç duyduğumuz şeylerden bir tanesi de gülümsemek ve daha fazlası gülmek. Sizleri kısa sürede de olsa salgını unutturacak aklıma geldiği kadar komedi filmleri listeledim. Umarım bu filmler sizi kısa bir sürede de olsa salgını unutturur ve keyifli vakit geçirmenizi sağlar. Şimdiden keyifli seyirler…

 

40 Yıllık Bekar / The 40 YearOld Virgin 


Kırk yaşındaki Andy, halen cinsel ilişki yaşamamıştır. Oysa hayatının diğer kısımları gayet başarılı bir biçimde devam etmektedir. Elektronik mağazasında çalışmaktadır. Çizgi roman koleksiyonuna sahiptir. 

 

Army Of Darkness / Karanlığın Ordusu 


Gerçek korku severlerin bayılacağı Karanlığın Ordusu, dahi derecesinde çılgın bir yönetmen olan Sam Raimi’nin çoktandır kült olmuş EvilDead ve EvilDead 2 filmlerine devamen, ancak bu kez bambaşka bir tarzda çektiği, kara mizah öğeleri de taşıyan fantastik bir macera filmi.


Felekten Bir Gece / TheHangover 


Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekarlığa veda partisi vermek için LasVegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. 


Pardon 


Ferhan Şensoy’un harika eserlerinden bir tanesi olacak sinema dünyasında yerini alan “Pardon” filmi, Türk komedi filmleri arasında adeta unutulmaz listesine girdi. Oyunculuk ve konusuyla en güzel komedi filmleri listesinde her zaman yer bulan film, aynı zamanda dönemin en çok izlenen yerli komedi filmleri arasında da yer almaktadır. 


Aykut Enişte 


2019 Türk filmleri listede yer alan ve aynı zamanda yerli komedi filmleri arasında listeye girmeye değer gördüğümüz Aykut Enişte yapımı, Cem Gelinoğlu’nun komedi türünde en yeni yapımı… 

 

Limonata 


2018 yılında Ölümlü Dünya filmi ile kamera karşısına geçen Ali Atay, daha öncesinde 2015 yılında da Limonata filmi ile yönetmen koltuğunda yer aldı. Türkiye’de çok fazla bilinmese de son yılların en iyi ev kaliteli yerli komedi filmlerinden Limonata filminin başrollerinde Serkan Keskin ve Ertan Saban yer aldı. 


Sağ Salim 


Düşük bütçeli Türk komedi filmlerinden bir tanesi olan Sağ Salim, sinemada beklenende daha büyük bir etki yaratan ve sonrasında ikinci filmi çekilen bir yapım. Absürd komedi dalında son yılalrın en komik filmi Sağ Salim’in her iki filmini de mutlaka tavsiye ediyoruz.


Ölümlü Dünya 


Leyla ile Mecnun dizisinde canlandırdığı Mecnun karakteri ile ismini duyuran ve oldukça popüler olan Ali Atay, ilk kez yönetmenlik karşısına geçtiği “Ölümlü Dünya” filmi ile en iyi Türk komedi filmleri arasına oldukça başarılı bir eser kazandırmıştır. Yabancı komedi filmlerine benzerlik gösterip Türk komedi filmleriyle karıştıran Ali Atay, filmde bir ailenin yaşadığı hesaplaşmaları anlatmaktadır. 


Kara Bela 


Kara Bela, Cengiz Bozkurt'un oyunculuğuyla beraber kırıp geçiriyor. Film ailecek ya da arkadaşlarınızla izlenecek çıtır bir filmdir. 

 

3 Idiots / 3 Ahmak


Hindistan’ın en ünlü sinema yıldızlarında AamirKhan’ı kadrosunda barındıran bu komedi filmi, Khan’ın kariyerinde de önemli bir basamak olma özelliği taşıyor. Hindistan yapımı olan bu filmde ülkenin prestijli üniversitelerinden birinde okuyan arkadaşların hayatı konu alınıyor.


Aile Arasında 


Eşiyle sorunlar yaşayan Fikret'in Solmaz ile tanışması ve akabinde Solmaz'ın evlenmek üzere olan kızının babası rolüne bürünmesi sizi kahkahalara boğacak!


Love, Rosie 


 5 yaşından beri birbirlerinin en iyi dostu olan iki gencin zamanla aşka evrilen hikayesine romantik ve komik öğelerle bağlanacaksınız.
TuckerandDale vs. Evil - Tucker ve Dale İblise Karşı
Hem tüyler ürperten korku unsurlarını, hem de kahkaha fırtınalarını içeren komedi filmlerini bir arada harmanlamak büyük külfet isteyen bir iştir. Bu türdeki filmlerden biri olan, 2010 yapımı "Tucker&Dale vs. Evil" da bir korku-komedi olarak türünün hayranlarına seslenmeye çalışıyor.

 

Hot Fuzz - Sıkı Aynasızlar


NicholasAngel mesleğinde kendince başarılı olan, gayretkeş bir polis memurudur. Londra'da herkesten çok tutuklama oranına sahiptir. Bir gün çavuş olarak terfi ettiğini öğrenir ama aynı zamanda bir taşra kasabasına tayin edilmiştir. Tabii ki olaya bozulur ama vazife aşkı nedeni ile katlanır. Sonrasında işler oldukça değişir ve büyümeye başlar. 


InBruges - Brüj’da 


İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar. Sonrasında ise yolları bir şekilde kesişir. Ardından yaşanan olaylar gerçekten de komik unsurları beraberinde getirecektir. 


P.K Pekaay 


Toplumsal sorunların komik ve eğlenceli bir şekilde ele alındığı bu film din sorgulamalarından tutun da pek çok arayışı bir arada karşımıza çıkarıyor. Konunun ve hikayenin ele alınışı o kadar güzel ki, pek çok kişi tarafından sevilen bu film senaryo bakımından da çok etkili ve yenilikçi bir yapıda ön planda yer alıyor.