Kantinlerde yasaklananlar bakkallarda da yasaklansın!

Birçok markette ve okul kantinlerinde satılan şırınga çikolata çocuklar için büyük tehlike arz ediyor. Farklı markalar tarafından üretilen ve farklı görünüşüyle çocukların dikkatini çeken şırınga çikolatanın kapağı kolayca çocukların boğazına kaçabiliyor.

 

Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler, Şekerciler ve Kantinciler odası başkanı Şeref Özsoy, şırınga çikolata hakkında konuştu.

 

“Burada hepimiz suçluyuz”

 

 Özsoy, “Hiçbir şey çocuklarımızın bir tek saçının telinden önemli değildir. Burada sorumlu arayacak olursak. Burada bu çikolata’yı üreten, üretim izni veren, pazarlamasını ve satışını yapan kişilerdir. Yani burada hepimiz suçluyuz.”dedi.

 

“Okul kantinlerinin ihalesi çok yüksek”

 

Kantinlerde satılması yasaklanan ürünlerin bakkallarda yasaklanması gerektiğini savunana Başkan Özsoy şunları söyledi: “Bu şırınga çikolata kantinlerde satılması yasak ama bakkallarda satılabiliyor. Bunun bakkallarda da satışının yasak olması lazım. Çocuklarımızın alışverişlerinin kantinlerden yapması gerekiyor. Kantincilerimiz kendi yemediğini çocuklara satmıyor. Çünkü hepimizin çocuğu var. Çocuk sağlığına zararlı ürünlerin bakkallarda da satılmaması gerekiyor. Burada bir sorunumuzda kantin ihale fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklanıyor. Esnaflarımız bu kiraları ödemek için çok zorlanıyorlar.  Çok fahiş fiyatlarla kantin ihaleleri alınıyor. Madem kantinlerde gazlı içecekler ve cips tarzı ürünler yasak bu ihalelerin fiyatlarını da düşmesi gerekiyor.”