Kansere Savaş Açan Besinler!
Soğan, allisin ve sülfür içerikleriyle sizi mide ve bağırsak kanserine karşı korur.
Yeşil çayKolesterol düşürücü, insan ömrünü uzatıcı ve sağlığa faydalı pek çok etkisiyle mükemmel bir içecek olan yeşil çay, meme kanserini önleyici özelliğe sahip olan kateşin maddesini siyah çaya oranla daha fazla içerir. Günde 2-3 fincan gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
ÜzümÜzüm, kansere karşı koruyucu besinlerin başında gelir ve kanserli hücre oluşumunu engeller. Bilimsel çalışmalar, üzüm ve üzüm bazlı ürünlerin kansere kalkan olduğunu kanıtlamıştır.
BrokoliBrokolinin, kolon, prostat, mide, meme ve akciğer kanseri riskini belirgin ölçüde azalttığı ortaya konulmuştur.
SarımsakSarımsak, mide ve kolon gibi sindirim organlarını, kansere karşı korur. Dünya Sağlık Örgütü önerilerine göre her gün bir diş taze sarımsak tüketilmeli ancak önerilen bu miktardan fazla tüketiminde alerji, ishal, tansiyon düşüklüğü gibi bazı rahatsızlıklara neden olabilir.
ZerdeçalAkciğer, kolon, karaciğer, mide, meme, beyin gibi pek çok kanserde tümörlü hücrelerin büyümesini engellediği kanıtlanan zerdeçal, kanser tedavisi sürecinde kemoterapi ilaçlarının etkilerini arttırır. İçinde bulunan kurkuminin sayesinde alzheimer ve sedef gibi pek çok hastalıkla mücadele eder.
Yeşil yapraklı sebzelerYeşil yapraklı sebzeler, zengin lif içeriğiyle bağırsak kanserini önlerler. Marul, ıspanak, roka gibi beta karoten, lutein ve antioksidanları bolca içeren sebzeleri sofranızdan eksik etmeyin.