Kalsiyumca Zengin Bitkisel Kaynaklar

Kuru İncir

Yaklaşık sekiz incir, 241 mg kalsiyum sağlar.

İncir harika bir tatlıdır ve lif ve antioksidanlar bakımından zengindir. Öğlen aralarında atıştırmalık olarak veya sabah kahvaltılarında reçel olarak tüketebilirsiniz. Keyifli ve lezzetlidir..

Tofu

Tofu mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır. Bununla birlikte, kalsiyum içeriği sıkılığı, toplanma zamanına bağlı olarak değişir ve yarım fincan başına 275-861 mg arasında değişebilir.

Kalsiyumun yararlarını almak için, dikkatlice etiketlemeyi okuyun ve yalnızca üreticilerin kullandığı kalsiyum tuzu içeren tofuyu seçin.

Beyaz Fasulye

Bir fincan beyaz fasulye 161 mg kalsiyum verir.

Beyaz fasulye az yağlı bir besindir ve demir açısından da zengindir. En sevdiğiniz çorbaya veya salataya ekleyin, garnitür olarak veya humus gibi yaparak da yiyebilirsiniz. Lezzetli olacaktır.

Ayçekirdeği

Bir bardak ayçiçeği çekirdeği 109 mg kalsiyum içerir.

Bu tohumlar ayrıca kalsiyumun vücuttaki etkilerini dengeleyen ve sinir ve kas sağlığını düzenleyen magnezyum bakımından da zengindir.

Ayrıca ayçiçeği çekirdeği de E vitamini ve bakır içerir.

Birlikte, bu besinler kemik gücünü ve esnekliğini artırabilir ve kemik kaybını önleyebilir.

Bununla birlikte, ayçiçeği çekirdeği, vücudun kalsiyum seviyesini azaltan yüksek miktarlarda ilave tuz içerebilir. En iyi kalsiyum faydası için çiğ ve tuzsuz olanlarını seçin.

Edamame- YEŞİL SOYA FASULYESİ

Bir bardak dondurulmuş, hazırlanmış edamame 98 mg kalsiyum içerir.

Taze veya dondurulmuş ve kabuklu veya bakla halinde mevcut edamame, yüksek kaliteli proteinler ve dokuz temel amino asidin tümünü içerir.

Lahana

Sadece 2 bardak çiğ kıyılmış lahana yaklaşık 180 mg kalsiyum sağlar.

Rapini de dahil olmak üzere sebzeler ailesine ait Lahana, yeşil yapraklı, hücre hasarını önleyebilen antioksidanlarla yüklenmiştir Lahana, aynı zamanda sadece 35 kalori içeren her 100 gram ile, kalori düşüktür.

Lahanı salatınıza ekleyebilir veya buharda pişirerek tüketebilirsiniz.

Susam

Sadece 1 çorba kaşığı susam tüketmek, kişinin diyetine 88 mg kalsiyum ekler. Onları kızartmayı ve tohumları salataya serpebilirsiniz. Pişirdiğiniz ekmeklere ekerseniz dah da lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Susam tohumları ayrıca çinko ve bakır içerir ve her ikisi de kemik sağlığına faydalıdır. 2013’teki bir çalışmanın sonuçları, susam tohumları ile takviyenin, diz osteoartritinin bazı semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.

Brokoli

Bir fincan brokolinin 87 mg kalsiyumu vardır.

ABD’deki Ulusal Kanser Enstitüsüne göre brokoli kanser riskini azaltan sebzeler arasında gelir.

Fareler ile yapılan araştırmalar brokolideki bileşiklerin mesane, meme, kolon, karaciğer ve mide kanserlerini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Ancak, insanlarda yapılan çalışmalar sonuç vermemiştir.

Tatlı Patates

Bir büyük tatlı patates, 68 mg kalsiyum içerir. Bu sebzeler ayrıca potasyum ve A ve C vitaminleri bakımından da zengindir.

A Vitamini, iyi görme, yaşlanmanın etkilerine karşı direnç ve kanserden korunma gibi önemli bir antioksidandır.

Tatlı patatesler, yağ ve kalori bakımından doğal olarak düşüktür. Dünyanın bazı bölgelerinde garnitür olarak popülerdirler.

Hardal

Çiğ lahana yeşilleri fincan başına 84 mg kalsiyum içerir ve diğer vitamin ve mineraller bakımından zengindir.

Ham hardal yeşillikleri de önemli bir besin kaynağıdır ve bardak başına 64 mg kalsiyum içerir.

Bamya

Tek bir çiğ bamya bardağı 82 mg kalsiyum içerir. Bamya ayrıca önemli bir protein, lif, demir ve çinko kaynağıdır.

Birçok insan haşlanmış, kızartılmış, turşu ya da kavrulmuş bamyanın tadını çıkarır.

Portakal

Bir büyük portakal 74 mg kalsiyum içerirken, bir bardak portakal suyu 300 mg kalsiyum içerir.

Balkabağı

Balkabagi fincan başına 84 mg kalsiyum içerir.

Aynı porsiyon ayrıca önerilen günlük miktarın üçte birinden fazla olan 31 mg C vitamini sağlar. NIH, erkeklerin 90 mg tüketmelerini ve kadınların günde 75 mg vitamin tüketmelerini önerir.

Balkabagi, A vitamini açısından da zengin ve çok yönlü tarifler var.

Roka

Başka bir yapraklı sebze olan roka, fincan başına 32 mg kalsiyum içerir.

Bu etkileyici bir rakam gibi görünmeyebilir, ancak roka çok miktarda su içerir.

Kişi, porsiyon başına 3 veya 4 yaprak yiyerek genel kalsiyum alımını artırabilir.

Roka ayrıca erucin adı verilen ve kanserle savaşabilen yüksek miktarda bileşik içerir.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kalsiyum diyet yoluyla elde edilmesi kolay olan önemli bir mineraldir. Günde 2 veya 3 porsiyon bitki bazlı kalsiyum tüketmeyi hedefleyin.

Günlük kalsiyum gereksinimlerini karşılayamayan herkes ek bir takviye almak için doktorla konuşmalıdır.