Kalabalıktan uzak denize girilecek mekanlar!

Akyarlar Koyu, Bodrum / Muğla

 

Akyarlar, 2012 yılına kadar Bodrum ilçesine bağlı bir köyken, 2012 yılında Muğla'nın büyükşehir olmasıyla bu ilçeye bağlı bir mahalle statüsünü almıştır. Bodrum’a 21 km, Turgutreis'e 8 km, Milas-Bodrum Havalimanı'na 58 km uzaklıkta yer alıyor.. Antik adı Arhialla olan Akyarlar, sörf için son derece uygun koşullara sahip. Bölgedeki koy ise oldukça sessiz sakin... Enfes bir turkuaz renkli denize sahip. Bodrum'a gidenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken koylardan bir tanesi.

 

Suvla Koyu / Çanakkale

 

Ege Denizi'nin Gelibolu Yarımadası dolaylarında ve Saros Körfezi'nin güneyinde bulunan Suvla Koyu, henüz insanların keşfedemediği saklı cennetlerden bir tanesi. Alın yanınıza kamp malzemelerini düşün yollara... Burada ailecek güzel zaman geçireceğiniz kesin...


Kiriş Koyu, Kemer / Antalya

 

Kiriş, Antalya ili Kemer ilçesi'ne bağlı bir mahalle. Ağırlıklı olarak yazları Rus ve Alman turist akınına uğramakta... Şu sıralar salgın nedeniyle eskisi kadar kalabalık olması beklenmiyor. Kıyı şeridi portakal ağaçları ve 5 yıldızlı otellerle kaplı. Kemer'e uzaklığı 5 km... Ayrıca sualtı dalışı için güzel bir seçenek olabilecek Kiriş Koyu, denizin berraklığıyla harika bir seçenek.


Balıkaşıran Koyu, Datça / Muğla


Marmaris-Datça yolunun 26 kilometredeki Hisarönü Körfezi içinde yer alan Balıkaşıran, Bencik Koyu'na da çok yakın mesafede yer alıyor. Balıkaşıran Koyu'nun en önemli handikabı ise konaklama imkanının çok olmaması.


Kargı Koyu, Datça / Muğla


Muğla'nın en özel beldelerinden biri olan Datça merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta yer alan Kargı Koyu, hem yerli hem de yabancı turistlerin oldukça ilgisini çeken bir güzellik... Görülesi bir manzaraya ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan koy, merkeze yakın olması sebebiyle de sıklıkla tercih ediliyor. Datça merkezden yürüyerek yaklaşık yarım saatte ulaşılabilen Kargı Koyu'na sıklıkla düzenlenen minibüs seferleriyle de ulaşmak mümkün. Bünyesinde şezlong ve şemsiyelerle donatılmış güneşlenme terası, iskele ve kafe-restoran da bulunan koyda lezzetli yemeklerin tadına bakabilir, gün boyu güneşin keyfini çıkarırken berrak denizinde serinleyebilirsiniz.


Tersane Koyu, Fethiye / Muğla


Göcek Körfezi’nin en büyük adası olan Tersane Adası’nın kuzeybatısındaki korunaklı koydur. Koyun girişi uzaktan belli olmaz. O derece dar olan ağızdan bir kanalla koya ulaşılır. Bu kanalda derinlik 20, koy içinde 5-10 metre arasındadır.Tertemiz bir deniz, harika bir doğa ve tarihi kalıntılarıyla Tersane Koyu mutlaka görülmesi gereken bir koy.