Kahramanmaraş'ta Tarihi Konak Satışa Çıkarıldı!

Dulkadiroğlu İlçesi Turan Mahallesi’nde bulunan tarihi konak doğrufiyat.net emlak sitesinde satışa çıkartıldı.

 


Konu hakkına açıklamalarda bulunan Doğrufiyat.net Gayrimenkul Danışmanı Faruk Koska şu ifadeleri kullandı: “ 20.yy başlarında yapıldığı tahmin edilen konağımız şahıs mülkiyetinde olup,kim tarafından ne zaman yaptırıldığı belli değildir.

 

 

Gösterdiği mimari ve yapısal özelliklerinden dolayı  Geç Osmanlı döneminde yapıldığı düşünülmektedir. Yapı yığma yapım tekniğinde zemin +1 kat olarak inşa edilmiştir.Zemin katı kaba yonu taş,üst kat bağdadi dır. Zemin kat avlu girişi,sivri kemerli,tavanı ahşap hatıl üstü ahşap kaplama olan kabaltıdan geçilmektedir.Buraya açılan 2 adet oda bulunmaktadır.

Üst katta ki balkona ahşap merdiven ile çıkılmaktadır.Balkona açılan eyvanın  avlu cephesi camekan ile kapatılmıştır.Üst katta ki balkonu taş üstü ahşap kolonlar taşımaktadır.Bu katta taban ve tavan döşemesi ahşaptır.Pencereleri dikdörtgen konumda giyotin ve açılır kanattır.Çatısı ahşap taşıyıcı üzeri oluklu saç kaplamadır.

 

Özüne sadık kalınarak Restore edilen konağımız yıl sonunda tamamen Hazır olacaktır. Konağımız, Adana Kültür ve Tablet Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü Tarafından Tescillenmiştir.”

 

 

Detaylı bilgi için tel:  0 554 711 04 66