Kahramanmaraş’ta fark yaratan Ödül Töreni!

Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerin gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen “Akdeniz'in Gazetecileri Yarışıyor” yarışmasının ödül ve gala gecesi düzenlendi.

Protokol üyelerinin de katılımıyla 8 dalda derece yapan 24 kişinin başarısı ödüllendirildi. Aynı gecede mesleğe ömrünü adayan duayen gazeteciler onur ödülü alırken, meslekte vefat eden gazeteciler de unutulmadı. Ödül töreninde; Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal ve Habibe Öçal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu ilçe belediye başkanları, Siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve basın mensupları da yer aldı.

‘100. Yıl 2023 Ödülleri’ temalı yarışmada; Haber, Fotoğraf, Görüntü, TV Programı, Tasarım, Köşe Yazarı, Spor Haberi ve İnternet Portalı olmak üzere toplamda 8 kategoride ödül sahipleriyle buluştu. Program, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hatice Gökçeli ve Furkan Pehlivan konseriyle noktalandı.  
Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti KMAGC Başkanı Serkan Ercüment Kuzu, “Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz ödül gecesi için yoğun çaba ve emek sarf ettik. Bu mesleğe emek veren arkadaşlarımızın bugün ödül alması hem kendileri için hem de bizim için büyük bir motivasyon kaynağı. Bu gecenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Kuzu, özellikle genç gazetecilerin yetiştirilmesinin önemine değinerek, bugün aldıkları ödül ile yaptıkları çalışmaları ve başarılarını taçlandırdıklarını söyledi.