“Kahramanmaraş’ta En Az 7-8 Festival Yapılmalı!”

İzmir Enternasyonal fuarını değerlendiren Otel Germanicia Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, aynı zamanda Kültür Turizm Otelciler ve Gastronomi Derneği Başkanı Gökhan Büyükdereli, Kahramanmaraş’ta yılda en az 7-8 festivalin yapılması gerektiğini söyledi.

 

“Gastronominin geliştirilmesi gerekiyor”

 

Fuarların her zaman şehirlere önemli kazanımlar sağladığına dikkat çeken Başkan Büyükdereli şunları söyledi: “Bu yıl İzmir’deki fuarımıza şehrimizdeki yöresel firmalarla katılacağız. Şehrimizi en iyi şekilde orada tanıtacağız. Bizler stantlarda durup beklemeyeceğiz. Diğer stantları da gezip şehrimiz hakkında bilgiler vereceğiz. Şehrimizde turizm küprüsünün kurulması gerekiyor.  Şehrimizden katılan ve katılmayan herkese teşekkür ediyoruz.

Kahramanmaraş’ın tüm yönleriyle, tüm dinamikliğiyle tanıtılması gerekiyor. Bu fuarın çok etili olacağını düşünüyorum. Bizlerin şehrimizi hep birlikte büyütmemiz gerekiyor.  Şehrimizde Gastronomi’yi geliştirmemiz gerekiyor. Gerçekten zengin bir mutfağa sahibiz. Şehrin yöresel damat tadını dünya’ya tanıttığımızda şehri olarak kazanacağız.”

 

“Kendimiz çalıp kendimiz oynamayalım”

 

Sosyal ağları aktif şekilde kullanarak şehre ayrı bir turizm kazanılabileceğini vurgulayan Büyükdereli, “Şehrimizde yılda en az 7-8 festivalin yapılması gerekiyor.  Örneğin tarhana festivali, şire festivali, paça festivali gibi bunu geliştirebiliriz. Şehrimizde ulaşımın iyileştirmesi gerekiyor. Şuanda bizler otel germenicia olarak şehrimizde gezilecek yerlerin şablonları hazırlıyoruz. Şehrin yöresel ürünlerinin listesinin hazırlıyoruz. Bertiz bölgemizde fotoğraf kulüpleriyle bir çalışma yapacağız. Oradaki üzümleri, şirelerin fotoğraflarını çekeceğiz. Bundan daha öncede gastronomi Youtuberları şehrimize gelmişti. Bu Youtuberlar Ayhan Mortepe, Suat Durmuş, Murat Atay, Ali Miraç Aşık, Ender Şaire, Maraştan Lezzetler, Haşıroğlu, lezzet kervanı, Alfi çörekleri şehrimizde çeşitli yerlerde çekimler yaptılar. Sosyal ağlardan da şehrimizin tanıtımı önemli. İnsanlar görmeden bir yere gitmek istemiyor.”diye konuştu.