Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Daire Başkanı Kabakcı Turizm Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada: “ Her yıl 15 – 22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanıyor. Turizm haftası dolayısıyla memleketimiz de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak belirli etkinlikler düzenliyoruz. Turizm genel manasıyla bacasız bir fabrika olarak düşünüldüğü için her sene bu hafta dolayısıyla değerlendirmede bulunarak Kahramanmaraş olarak şehrimize yerli ve yabancı turistler ne kadar geliyor, turizmin altyapısını nasıl oluştururuz diye Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapımızı hızla dünya standartlarının üzerine çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.
EN ESKİ KENTLERDEN BİRİSİ
Kültür ve Sosyal İşler dairesi Başkanı Kabakcı, Kahramanmaraş’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına işaret ederek: “ Kahramanmaraş tarihin en eski kentlerinden biri. Turizmde bir şehrin öne çıkması için muhakkak tarihi alt yapısının olması gerekiyor.
Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Roma, Bizans, Osmanlı, Dulkadiroğlu gibi devletlerin tarihinin içerisinde yaşamış, Dulkadiroğlu’na başkentlik yapmış, Doğası tabiatı dağları yaylaları ile Türkiye’mizin ve dünyanın cennet beldelerinden biridir. Kahramanmaraş Türkiye’nin Karadeniz bölgesi hariç en yeşil şehirlerinden bir tanesi. 4 iklimin yaşandığı bir kenttir. Dolayısıyla çok çeşitli bir bitki örtüsü vardır. Mesela 150 yi aşkın orkide türü vardır. Kahramanmaraş dondurmasının temeli olan salebin 50 türü Kahramanmaraş’ın dağlarında yetişmektedir. Dünyaca meşhur iki dondurmadan biri olan Maraş dondurmasının özellikleri de Maraş’ta vücut bulmuş. Maraş’ın kekik kokan dağları ve orkide salep kalitesiyle dondurmanın temel maddesi olan bu iki maddeden dolayı Kahramanmaraş dondurması dünyada yapılan en güzel dondurma payesini kazanmıştır. Kahramanmaraş dondurma şehri aynı zamanda. Kahramanmaraş son yıllarda yapılan büyük rekreasyon alanlarıyla turizme büyük katkı sunuyor” diye konuştu.
UNESCO EDEBİYAT KENTİ OLSUN
Daire Başkanı Kabakcı, Kahramanmaraş’ın UNESCO Edebiyat kenti olmaya layık bir kent olduğuna işaret ederek: “ Biz diyoruz ki Kahramanmaraş UNESCO edebiyat şehri olsun. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kahramanmaraş dünyada en fazla şair ve yazar yetiştiren şiirin ve edebiyatın başkenti. Bu da turizm açısından çok çok önemli. Bunun için Kahramanmaraş’ımıza müzeler kazandırıyoruz. Eski Kahramanmaraş Lisesi, Yedigüzel Adam Müzesi ve Kütüphanesi olacak. 2018 yılı içerisinde genç nesillerin yeni edebiyatçıların yetişmesi için hizmete sunulacak.
Büyükşehir belediyemiz şehrimizin tanıtımı için onlarca sempozyuma imza atıyor. Bu sempozyumların hepsi Uluslararası sempozyumlar. Her yıl Güreş festivali düzenliyoruz. Şehrimizi sempozyumlar festivallerle tanıtmaya çalışıyoruz. Şimdi hedefimizde dondurma festivali var. Çalışmalarımız devam ediyor. Yine Kahramanmaraş’a özgü tarhananın festivalini yapmayı hedefliyoruz. Yine Anadolu’nun en büyük kitap fuarını düzenliyoruz. Bu yılda 4.sünü gerçekleştireceğiz. Amacımız 200 bin ziyaretçiye ulaşmak” dedi.