İyi parti’li Ölker, Ülke’de yaşanan olaylara tepkisiz kalamazdık!

Çarşı Pazar, STK ziyaretlerini sürdüren Sinan Ölker, gözlemlerini fisiltihaber.com.tr adresine aktardı. 

“Vatandaşlar dün aldığını bugün alamıyor”

Enflasyonun düşmesi için üretimin artırılması gerektiğini belirten Ölker, “Sürekli yeni bir vaadin olmasından dolayı vatandaşlarımız rahatsız. 2020 yılının başlarından bugüne kadar yaşadığımız petrol fiyatından, enerji fiyatlarından, kurdaki olağan üstü artışa, enflasyon oranlarından hayat pahalılığına kadar vatandaşlarımız rahatsız.

Markete giden vatandaş dün aldığını bugün alamadığı için şikayetçi. A’dan Z’ye kadar her alandaki ürünlerin fiyat istikrarsızlığı can sıkıyor. Çiftçi ekemiyor, çünkü girdi maliyetleri ortada. Bu sorunların acilen bir çözüme kavuşturulması gerekiyor. Diğer türlü enflasyon’un durması mümkün değil. Vatandaşların bu rahatsızlığının da sandığa yansıtacağını düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi. 

“Ülkedeki adalet sorunu en temel sorun”

Ülkedeki en temel sorunun adalet sorunu olduğuna dikkat çeken Sinan Ölker, “İnsanlar siyasetçiye mesafeli duruyor. İktidar siyasetinin kibirle gururla kendilerine tepeden baktığını düşünüyorlar. Vatandaşların inanılmaz derecede iktidardan uzaklaştığını görüyorum. 

Ülkedeki adalet sorunu en temel sorun. Bu sorundan dolayı ülkemize yabancı yatırımcı gelmiyor. Ülkede insanlar hukuk güvenliğinin olmadığını düşünüyor. İnsanlar özgürlüğünü güvende hissetmiyor. İnsanların iyi partiye karşı bir ilgi ve alakası var. İnsanlara dokunduğumuz zaman biz bunu görüyoruz.”dedi.

“Partinin kuruluşunda yer aldım”

Vatandaşların sokakta konuğunu aktaran iyi partili Ölker şunları söyledi, “Vatandaşlar şunu söylüyor, ülkeyi yönetenler zevki sefa içerisinde. Ülkeyi yönetenler itibardan tasarruf olmaz diyor ancak bize porsiyonlarını küçültün diyor. Önce kendiler porsiyonlarını küçültsün, kendileri enerjide tasarrufuna gitsin. Sonra bize söylesin diyorlar.

İktidar insanların sorunun dinliyor gibi yapıyor. Artık vatandaşlarımız net bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor. Bugün evlerde tencere kaynamıyor. Hal böyleyken yaşanan olaylara tepkisiz kalamazdık. Bu yüzden iyi parti’den milletvekili aday adayı olmayı düşünüyorum.  2017 yılında iyi partinin kuruluş sürecinden sonra sayın genel başkanımızı Meral Akşener’in programlarına katıldım. O günden bugüne iyi partiye gönül vermiş bir üyesiyim. Çarşı Pazar STK ziyaretlerimiz devam ediyor. İlçe ziyaretlerimiz devam ediyor.” 

Sinan Ölker kimdir?

Sinan Ölker 1980 yılında Elbistan’da dünya’ya geldi. İlk ve orta öğrenimini Elbistan’da tamamladı. Üniversite’yi Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesinde okudu. Ölker eğitim hayatını tamamladıktan sonra memleketi Elbistan’a dönerek burada serbest avukatlık yapmaya başladı. 

2014-2016 yılları arasında Elbistan’da Kahramanmaraş Baro temsilcisi olarak görev yapan Sinan Ölker, 2018 ve 2020 yıllarından Kahramanmaraş Baro başkan adayı oldu. İyi parti kurucularında olan Ölker, 2019 yılında ofisini Kahramanmaraş şehir merkezine taşıyarak halen burada serbest avukatlık yapmaktadır.