İrfan Karatutlu neden CHP’den milletvekili adayı olduğunu açıkladı!

İrfan Karatutlu, “Biz 40 tane öğrenci başörtüsü yasağını protesto etmek için postaneye gidip Kenan Evren’i kınayan telgraflar çektik. Bugün sadece 4 kişi postaneye gidip Cumhurbaşkanını kınayabilirler mi? İşte böyle bir ortamdayız.”dedi.

İşte İrfan Karatutlu’nun o açıklamaları, “14 Mayıs seçimlerine Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’yle ittifak dahilinde girmeyi kararlaştıran Deva Parti’mizi temsilen Cumhuriyet Halk Partisi’nin ikinci sıra adayı oldum. Bu kararı genel merkezlerimiz verdi ama bu kararın alınmasında buradaki partilerin il ve ilçe başkanlarının katkısı var.

CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ali Öztunç’un da bu alandaki katkısı çok büyük ben huzurunuzda kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben niye buradayım? Hepiniz de biliyorsunuz ki son 5 yıldan beri çok daha fazla artan bir şekilde tek adam rejiminin baskısıyla karşı karşıyayız. Nasıl bu hale geldi. Ben çok iyi biliyorum. 1977 yılında, 5 Haziran seçimleri öncesinde, Orta 2’ye giderken ben ilk afişimi asmıştım. Milli Selamet Partisi’nin afişini Çuhadarların konağına asmıştım. Çünkü CHP’lerdi.

Görüyorsunuz işte nasıl bir ayrıştırmayla yetiştirildiğimizi. Bugün gelinen iklimin yine bir örneğini vereceğim size. 1988 yılında Eskişehir Tıp Fakültesi’nde öğrenciyim. O zamanlara Kenan Evren, devlet başkanı. Biz, 40 tane öğrenci başörtüsü yasağını protesto etmek için postaneye gidip Kenan Evren’i kınayan telgraflar çektik. Biz, böyle bir siyasi ortamın olduğu dönemde yetiştik. Askeri vesayette bile bu yoktu. Bugün sadece 4 kişi postaneye gidip Cumhurbaşkanını kınayabilirler mi? İşte böyle bir ortamdayız.”