İntörn Mühendislik Programı Başlıyor

Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükselmek hedefiyle iş dünyasının katkıları ile bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmayı hedefliyor.

Bu hedefleri sağlayabilmek, özellikle ekonomik kalkınma alanında sürdürülebilir üretim ve yüksek katma değer oluşturmak adına özel sektörün ar-ge ve inovasyon çalışmalarıağırlık kazanıyor.

Özel sektörün bu misyonunugüçlendirmesi, işletmelerde mühendislik faaliyetlerinin artırılarak ar-ge ve inovasyon konusunda kurumsal kapasite oluşturulmasını desteklemek, kuvvetli bir üniversite-sanayi ilişkisi kurmak amacıyla, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü koordinasyonu ile işletmelerde ‘İntörn Mühendislik’ uygulaması gerçekleştirilecek.

4 Şubat - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu uygulama sayesinde, mühendis adayları üretim süreçlerine daha fazla adapte olacak, okulda öğrendiklerini pratikle pekiştirecek. Üretim sahasında işi öğrenerek sanayinin ihtiyaç duyduğu pratik tecrübesini kazanmış mühendislerin yetiştirilmesi ve mezun olduklarında öğrencilerin de iş bulmalarının kolaylaştırılması bakımından intörn mühendislik eğitiminin çok önemli olduğu değerlendiriliyor.

Eğitim-Öğrenimde son sınıf bahar döneminde bulunan öğrenciler "İntörn Mühendis" olarak tanımlanıyor. İntörn Mühendisler, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı çeşitli tekstil işletmelerinde, tam sigortaları ve aylık ödemeleri İşbaşı Eğitim Programı kapsamında İŞKUR tarafından ödenmek suretiyle istihdam edilecek.