Siz Arayın Onlar Spora Gelsin!

Geçtiğimiz günlerde İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı’nın katılımlarıyla 12 Şubat Spor Kompleksi Yüzme Havuzunda tanıtım toplantısı yapılan “Alo Spor Projesi” hareketsizlikten, teknoloji bağımlılığından, obezite vb. Çağımızın hastalıklarından vatandaşlarımızı korumayı amaçlayarak hareketli bir yaşam farkındalığı oluşturacak projeyi hayata geçirmişti.

Alo Spor “siz arayın, biz gelelim, mutlaka spora başlamalısın”projesi kapsamında Merkeze 70 km uzaklıkta bulunan Büyüknacar Fatih Mahallesi Gücük ilkokulu müdürü Sedat Ateş’in talebi doğrultusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü alo spor Ekibi okulda uygulama gerçekleştirdi.

Bu projenin hayata geçirilmesinden oldukça mutluluk duyan Gücük İlkokulu öğrencilerine Uzman eğitimciler tarafından sporun sağlık için ne kadar önemli olduğunu ve bilinçli spor yapmanın bilgileri verildi. Alo spor ekibine Çocukların yanında veliler ve mahalle sakinleride büyük ilgi gösterdi. Mahalleli amcalar özellikle dart standına ilgi gösterdiler. Amcalar ve teyzeler arasında düzenlen dart turnuvası sonunda amcalara törenle madalya takdim edildi. Hayatlarında ilk defa madalya aldıklarının ifade eden ihtiyar amcaların mutluluğu gözlerine yansıdı.

Uygulamada oluşturulan spor stantlarını turnike sistemi ile tecrübe eden çocuklar, Spor branşlarının temel hareketlerini öğrendiler. Uygulamaların ardından çocuklar arasında atletizm koşu yarışması düzenlendi ve tüm katılımcı sporcu öğrencilere madalya takdim edildi.