Rol Model Kişilere İhtiyacımız Var!

Birilerinin sürekli dayatması olan  “işçisin sen işçi kal”  söylemlerini yutmayarak gerektiğinde gözümüzü karartıp baş kaldırmasını da severiz. Toplumumuzda tembel ve miskin insanlar sevilmez. Ama bulduğumuz ilk fırsatta hepimiz birazcık miskinlik ve tembellik yaparız. Bu miskinliğin ve tembelliğin başlıca sebebi ise adaletten geliyor.

Patrona, müdüre, şefe, amire ve mesai arkadaşlarımıza o ya da bu sebepten dolayı kızıp yapacağımız işlerde kaytarmalar yapabiliyoruz. Ve zaman zaman bize denilen işin dışında ekstra bir iş yapmayıp mesainin bitmesini kovalıyoruz. Bizler bütün hayatımızı mesailere göre ayarladığımız için farklı düşünmeyi başaramıyoruz. Yani mesai bittiğinde Dünya yansa umurumuzda olmuyor.

Bu vurdumduymazlığımız ise bizlere önder olacak, yani elimizden tutup bize yol gösterecek ağabey rolünde birinin olamamasından kaynaklanıyor. Bu bütün sektör için geçerli oluyor. İyi niyetli düşüncelerimiz çabucak suistimal edilip kirletiliyor. İnsanlar kendisi gibi düşünmeyeni hep öteki olarak gördüğü için kısa sürede yalnızlaştırılıp umutsuzlaştırılıyor!

Geçtiğimiz günlerde değerli siyasetçi büyüğümüz Mehmet Sabancı’nın organize ettiği bir programa katıldım. Dost sohbetinin konuşulduğu programda eski ve yeni siyasetçilerinin yanı sıra iş adamları da vardı. Hiçbir çıkar gözetmeyerek bir araya gelen insanların sohbetleri benim için önemliydi. Sohbetteki bir ortak nokta ise “değer”di. Yani insanlar temiz duygularla bir şeyler yapmaya çalışıyor ama birileri tarafından çabuk ötekileştirip umudu kırıyor. Mehmet Bey ise ağabey rolüyle bu programı haftada bir farklı farklı kişilerle yapıyor ve insanlara nasıl daha fazla faydalı oluruz, bunun gayreti içerisinde oluyor. Kendisine bu değerli görevi üstlendiği için teşekkür ediyoruz.

Diğer taraftan 1 Mayıs etkinliklerine katılmak için Elbistan’dan Şanlıurfa’ya giden Hak-İş Konfederasyonu üyelerini taşıyan aracın kaza yapması sonucu ölü ve yaralı emekçi kardeşlerimiz oldu. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.