Orhan, “ Sebze Fiyatları 1 Hafta İçerisinde Düşecek!”

2019 yılının yağış açısından verimli olduğuna dikkat çeken Başkan Orhan, “Bu yıl yağışlarımız bol oldu. Bu haftadan sonra havaların ısınmasıyla birlikte ürünlerin fiyatları düşecektir. Bu yıl gerçekten hal esnafı çok zorluk çekti. Geçmiş yıllarda yaptığımız işlerin yarısını bile yapamadık. İşlerin yüzde 70 oranında düşüş oldu. Umuyoruz ki yakın zamanda işlerimiz düzelir.” dedi.

“25 yıldır sektördeyim böyle fiyatlar görmedim”

İşlerinin arz ve talebe göre değiştiğini kaydeden Orhan şunları söyledi: “Hal demek; sultan pazarı demek, giriş çıkışların hepsi halden olursa sultan pazarı gibi ürünlerin hepsi saf ve şeffaf şeklinde olur. Bu durum halkada yansız fiyatlarda da denge sağlanır. Kısa süre içerisinde soğanlar ve patatesler hallere gelmeye başlayacak. Ve bütün sebze fiyatları düşecek. Havanın ısınmasıyla beraber tarla malları olan domates, biber, salatalık, marul gibi ürünlerde fiyatlara düşecek. Bu fiyat yükselmeleri geçici bir süreydi bunun bilinmesi gerekti ama nedense bu yıl bazı televizyon ekranlarından hiç düşmedi.25 yıldır bu mesleğin içindeyim bu seneye kadar fiyatlarda bu kadar yükselme görmedik. Bizim işimiz arz talebe göre değişiyor.”

“Seralar şehir ekonomisi için önemli”

Seraların şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Halit Orhan, “Bu yıl sera için çok gurur duyacağımız şeyler oldu. Sera ile uğraşan arkadaşlarımız hep gariban kesim. Kimseden bir beklentisi olmayan kendi imkânlarıyla bu duruma gelen ve daha önce Antalya tarafında eğitim almış bu işin uzmanı olarak kendisini geliştirmiş. Kendi memleketinde kendi işimizi yapalım diye bu niyetle bu milliyetçilik anlayışıyla kendi memleketimizde olsun her şey dediler. Çok şükür bu yıl seraların açılışını yaptık. Kahramanmaraş için hem ekonomi olsun hem de sarada birçok ilden teklifler gelmeye başladı.Bizlerden ürünler istiyorlar. Serayı daha çok geliştirip Kahramanmaraş’a daha çok katkı sağlaya çalışacağız.”diye konuştu.