Game Of Thrones Hakkında Bilmediğiniz 7 Şey!

İşte size Game of Thrones hakkında şaşıracağınız 7 gerçek:
1. Emilia Clarke, bir keresinde tuvalette mahsur kaldığı için setten kayboldu
Clarke’ın anlattıklarına göre, at kalbi sahnesinin çekimlerinde, kullanılan sahte kan utanç verici bir durumun yaşanmasına yol açtı. “Sahte kan, üzerinizde uzun bir süre yapış yapış kalıyor; çekimlerde ortadan kaybolduğum bir an vardı, şey, tuvalette mahsur kalmıştım.”
2. Gece Nöbeti ve Targaryenler için aynı aktörler savaşıyor olabilir
Bobby Holland Hanton, Game of Thrones ekibinde yer alan bir dublör. Hem Duvar’daki hem de diğer ülkelerdeki savaşlarda oynayıp oynamadığı sorulduğunda şunu söyledi: “Evet, söylememe izin olup olmadığını bilmiyorum ama bir ara İspanya’daydım, bir ara ise Belfast’ta.” Görünen o ki Demir Taht kimin olursa olsun bazı aktörler her iki taraf için de dövüşüyor.
3. Viserys’in ‘altın tacı’ aslında jelatinli boyaydı
Dizide Viserys Targaryen’i canlandırmış olan Harry Lloyd’un bahsettiğine göre giydiği ‘altın taç’ bir tür FX karışımından başka bir şey değildi. “Malzemeler, büyük bir kap jelatinli altın boya, göğsüme bağlanmış bir duman makinesi, kafamın şeklinde yapılmış, güzel altın bir başlık, biraz CGI ve ve biraz ses efektiydi.” diyor Lloyd.
4. Oberyn, dairesinde kostümüyle dolanırdı
Pedro Pascal, nam-ı diğer Oberyn Martell, kostüm tasarımcısının onun için bir kaftan yaptığından bahsetti. “Karakteri, üzerime giymek gibi bir şeydi. Kaftanımı aldım ve eve götürdüm, bazen giyer ve dairemde dolanırdım.”
5. 3 saniyelik bir sahnenin hazırlıkları 6 hafta sürebiliyordu
“3-4 saniyelik bir sahne vardı; hazırlanmamız tam 6 haftamızı aldı. Bir gün boyunca yapılan çekimler, ekranda yalnızca üç saniyelik bir sahne olabiliyor.” diyor dublör Hanton.
6. Ay Kapısı yalnızca 1 metre derinlikte
Sophie Turner, bir röportajında Ay Kapısı’nın göründüğü kadar tehlikeli olmadığını söyledi. “1 metre derinliğinde falan. Zemininde bir koruyucu minder var.”
7. Tywin öleceğini bir fanından öğrendi
Tywin Lannister’i canlandıran aktör Charles Dance, yanına gelen bir fanın harika bir ölüm sahnesi olduğunu söylemesinden önce öleceğini bilmediğini söyledi. Sonra da detayları öğrendi.