Büyükşehir’de Beklenen Devir Teslim Yapıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleşen devir teslim töreninde Büyükşehir Belediyesi ilk kurucu Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, görevi yeni seçilen Hayrettin Güngör’e devretti.

Devir teslim töreninde bir açıklama yapan ilk Kurucu Başkan Erkoç: “Allah’a hamdolsun bugün Kahramanmaraş’ımızda coşkuyla yeni bir dönemi başlatmaktayız. Rabbimize hamd ediyoruz, beş yıl önce 30 Mart 2014’te saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizi aday göstermesi, aziz hemşehrilerimizin de teveccühüyle Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştuk. Beş yılda gecemizi gündüzümüze katarak hamdolsun Kahramanmaraş’ımıza çok önemli hizmetler yaptığımızın inancındayız. Beş yılı dolu dolu geçirdik, Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere, halkımızın özlediği yere çok önemli adımlar atıldı bu dönemde, hep beraberce. Kahramanmaraş’ımız özellikle yeni büyükşehre dönmüştü, bütün şehir oldu aynı zamanda. Bazı iller daha önce büyükşehirdi Gaziantep, Kayseri şehir merkezinde; onlar il genelinde bütün şehre döndü ama biz hem bütün şehir olduk hem büyükşehir. Başta kırsalda elli belde belediyemiz kapanmıştı. Özel idare kapandı dört yüz yirmi mahallemizin bağlı olduğu, bunlarla beraber büyük bir altyapı yükü gelmişti. Hamdolsun bu altyapı işleriyle başladık, vizyon projelerle beşinci yılımızı doldurmanın mutluluğunu yaşamaktayız.”diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise; “Bugün mazbatamızı aldık yeni bir göreve başlıyoruz. Ben birkaç hakkı teslim etmek istiyorum. Öncelikle Kahramanmaraş’ta kurucu belediye başkanlığı yapan ve kuruluşun bütün zorluklarına rağmen güzel hizmetler gerçekleştiren, her zaman ifade ettiğim gibi Kardeşim Fatih Mehmet Erkoç’a gerçekten huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun diyorum.

Biz bir davanın neferleriyiz. Biz de ayrılık olmaz. Şu anda sorumluluklarımız farklı ama biz aynı davanın yolcuları olarak el ele kol kola verip şehrimiz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Birkaç hakkı daha teslim etmek istiyorum. Dört ay yorucu bir seçim süreci geçirdik. Burada özellikle AK Parti teşkilatımıza, Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatımıza, il başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza ve tüm mensuplarımıza bu yorucu ve özverili çalışmadan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Hem AK Partimizin hem de Milliyetçi Hareket Partimizin gerçekten bir uyum bir görev dağılımı, bir birlik ve beraberlik içerisinde bu süreci yürüttük. Belediye başkan adaylarımıza teşekkür ediyorum. Şu ana kadar görev yapmış aday olamayan belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Sağolsunlar gerçekten güzel bir çalışma yürüttük. Demokrasinin güzelliği de bu. Kırmadan, dökmeden bugün buraya geldik.Biz aday olduğumuzda AK parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı idik. İlerleyen süreçte Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı olduk. Ama bugün bu mazbatayı aldığımızda Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. Biz oy veren ve vermeyen bütün hemşehrilerimizin belediye başkanı olacağımıza söz vermiştik. Bu sözümü tekrarlıyorum ve biz herkesin belediye başkanı olacağız.”dedi.