Kahramanmaraş’ta Gastronomi Turizmini Geliştirecek Hamle, Germanicia Otelden!

Kahramanmaraş’ta gastronomi turizmine start vermek amacıyla düzenlenen program çerçevesin Kahramanmaraş’a gelen Boztepe, KMTSO Başkanı Serdar Zabun’u, MÜSİAD Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu’nu, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı ziyaret etti. Ziyaretlere KTOGD’nin Başkanı Gökhan Büyükdereli eşlik etti.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi odası başkanı Serdar Zabun ile yapılan görüşmeler sonrasında Kahramanmaraş’ın güzelliklerini tanıtarak gastronomi ve kültürel turların başlatılıp geliştirileceğine dair neler yapabilirizi belirleyip proje oluşturmaya başlanıldığı açıklandı. 

 

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile yapılan görüşmede ise Kahramanmaraş’ın Turizm değerlerinin vatandaşlar tarafından bilinmesi ve bilinçlendirilmesi için nelerin yapılabileceği masaya yatırıldı.

 

“Kahramanmaraş’ı Gastronomi Şehri yapabiliriz”

Program sonrası açıklama yapan KTOGD’nin Başkanı Gökhan Büyükdereli: “Kahramanmaraş Gastronomi alanında çok iyi bir şehrimiz. Kahramanmaraş’ı Gastronomi Şehri yapabiliriz. Bunu birlikte olursak başarabiliriz. Bugün bizi kırmayarak şehrimize teşrif eden GTD Başkanı Gürkan Boztepe ile Kahramanmaraş’ın farklı noktalarında farkı lezzetleri tattık. Bizlere ev sahipliğinden dolayı Kahramanmaraş Valimiz Vahdettin Özkan beye, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı m.Hanefi Öksüz beye, İbrahim Gümüşer beyefendiye, Atölye Zeytin işletmecisi Ayça Öksüz hanımefendiye, Hacı Milcan Et Lokantasına, Tarihi Cumhuriyet lokantasına, Küçükeve, Kocabaş Konağı İşletmesine, Başkanoş Yaylası işletmecilerine Maraş Gurmem Muhammet Kafalıgönül beye, Netowa Ergün Kalıç beye, Dr. Zekeriya Büyükdereli’ye Alfi işletmecisi Fehmi Büyükdereli’ye, Döngel Turizmden Salman Parlak’a, Saffron işletmecisi Levent Erdim’e, Haşıroğlu Tarhana işletmecisi Samet Çifaslan’a ve ulaşımda bizleri destekleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Beledisi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç beye misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.