Ak Kadınlar Ekonomi Dersi Aldı

Programa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, da AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve kadınlar katıldı.

Katılımcılara ekonomi hakkında sunum yapan Prof. Dr. Hüseyin Ağır şunları söyledi: “Ekonomide kadının gücü başlığı ile 81 ilde finansal okuryazarlık üzerine seminerler düzenleyip eğitimler gerçekleştiriyoruz. Neden ekonomide kadınların gücünü ön plana çıkarmaya çalışıyoruz? Çünkü kadın her şeydir. Kadın evde anadır, iş yerinde patron ya da çalışandır. Biz ekonomik aktivitelerde, ekonomik karar birimi olarak ailede kadının çok büyük bir etkisi olduğundan bahsederiz. Aile içi ekonomide kadının etkisi çok büyük. Ekonomik kararlarda özellikle tüketim ve tasarruf kararlarında hane halkında kadının rolü çok önemlidir.

Çünkü tüketim ve salınım kararlarında kadının çok dominant bir rolü vardır. Dolayısıyla ‘ekonominin gücü kadın’ sloganının önemini burada çok iyi bir şekilde anlamış oluyoruz.  Bugün organize edilen bu programda kadına olan vurguyu ön plana çıkarmaya çalıştık. Bunları ortaya koyan bir finansal okuryazarlık eğitimi gerçekleştirmiş olduk.”