Atom Karınca Projelerini Açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın yanı sıra birçok milletvekilinin katıldığı programa vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

31 Mart yerel seçimler sonrasında Belediye başkanlığını kazanması halinde yapacağı projeleri tek tek açıklayan Öztunç, “Milletvekilliği seçimleri ile belediye başkanlığı seçimleri arasında fark vardır. Genel seçimde vatandaş gider, lidere bakar, lidere oy verir. İdeolojiye bakar, ideolojiye oy verir. O günkü dünya şartlarına bakar ona göre oy verir ama Belediye başkanlığı seçimlerinde vatandaş Belediye Başkan adayına oy verir.” dedi.

“Dikkat çeken projeler”

Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde  her yıl belediyenin tüm ekranlarından, internetten gelir gider tablolarını yayınlayacağının sözünü veren Başkan adayı Öztunç’un dikkat çeken projeleri şu şekilde, “Kayseri’yi AK Parti yönetiyor, hafif raylı sistem var mı? Var. Gaziantep AK Parti’de, tren, tramvay gibi hafif raylı sistem var mı? Var, eee Kahramanmaraş’ı da yıllardır AK Parti yönetiyor, burada niye yok? Kahramanmaraş’ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak. Kapıçam’daki hastaneden başlayacak, Üngüt köprüsüne gelecek, Piazza’nın oradan şehir içerisine çevireceğim. Yerin altında değil, yerin üstünde.

Güney çevre yolu Kılavuzlu Köprüsünden başlayacak, Aksu Çayını takip ederek Aksu Köprüsünden Kapıçam’a varacak. Güney Çevre Yolu hem Kayseri Yolunu rahatlatacak hem de kenti daha güzel bir görünüme kavuşturacak. Kuzey Çevre Yolu işlevsel hale getirilecek. Trabzon Caddesi eski haline döndürülecek. Bir diğeri Kahramanmaraş’ın merkezi büyüyor, daha da büyüyecek İnşallah. Büyürken iki merkez ilçe olmaz, yeni bir merkez ilçe daha kurmamız gerekiyor. Bu konuda siyasi iktidarla görüşmeler yapıp bunu sağlamamız gerekiyor. Aksu Çayı temizlenecek. Nüfusuna göre Kahramanmaraş’ta mahallelerde kreşler açacağım. Çocuklarımızı göndereceğimiz kreşler olacak, ucuz ve düşük fiyatlı. Çocukların eğitimi kreşten başlar, bu kültürü yerleştireceğiz.  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Diş ve Göz Hastanesi açacağım. İlkokulda çocuklarımızın göz ve diş taraması yapılmalı, yapılmadığı için çocuklarımızın gözü bozuluyor. Oysa o yeni yeni filizlenirken onu yapsan, tedavi daha kolay Olur.

Avşar- Cüceli arasına köprü yapılacak. Rantsal değil kentsel dönüşüm yapacağız. İnsan odaklı bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş turizm kenti olacak. Ilıca ve Ekinözü termal turizmin kenti olacak. Gastronomiyi değerlendirmemiz gerekiyor, özellikle Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş dışındaki yerlere yemeklerimizi daha çok yaymamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın merkezine dev bir kültür merkezi yapacağım. İçerisinde tiyatro, sinema, panel, toplantı salonu, spor alanı, müze, konser yeri olacak. Bir de mini bir kültür merkezi yapacağım, o da engelliler için. Kırmızıçizgilerimden birisi, Kahramanmaraşspor stadyumu yapılacak. Hükümet yapmadı, Allah nasip ederse ben yapacağım. Şehirleri birleştiren en önemli unsurlardan birisi spordur, futboldur. Kahramanmaraşspor’un stadyumunu yapacağız ve takımımızı yukarıya çıkaracağız. Amatör spor kulüplerimizi de destekleyeceğiz. Eski fuar heyecanını yeniden getireceğiz ve orayı canlandıracağız. Dondurma Festivalinin kapsamını genişleteceğiz.”