Büyükdereli: “Tek Çatı Altında Toplanmalıyız”
“Tek çatı altında toplanmalıyız”
EMİTT fuarına katılan Germanicia Otel Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökhan Büyükdereli: “Kahramanmaraş adına daha güzel stantlarda daha geniş katılımla olsaydı çok daha güzel olabilirdi. Bu sene gerçekten küçük çapta oldu ama ben başta KMTSO Başkanımız Serdar Zabun beye ve Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Seydihan Küçükdağlı beye çok teşekkür ederim. Bizimle birlikte katılan diğer otelci arkadaşlarımız adına güzel bir fuardı. Sonuçta bu fuar için çok emek verildi. İlerleyen zamanda ben şehrimizin tamamının buna katılmasını istiyorum. Gastronomi dernek Başkanımız Gürkan Boztepe ile orada bir görüşme sağladık. Ben aynı zamanda bu derneğin üyesiyim. Sayın başkanımızı Kahramanmaraş’a davet ettik. Gastronomi alanında tanıtım filmleri çekiyoruz. Bunların tanıtımlarını yaptıktan sonra inşallah turizmle birlikte gastronomiyi birleştirdiğimizde Kahramanmaraş hem kültür gezisi hem de gastronomi gezisi oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu başarırsak şehrimiz adına çok büyük bir turizm patlaması yaşatabiliriz.
Ben ilerleyen zamanda DOĞAKA, KMTSO, Kültür Turizm Müdürlüğü, Belediyeler ve otelciler ile Kahramanmaraş için tek çatı altında aynı stantta birleşmesini ümit ediyorum. Geçen fuarımız kötü değildi ama çok daha güzel olabilirdi. Bu fuar aslında bir iletişim fuarı. Biz Kahramanmaraş standı olarak verimli bir fuar geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi.
“100. yıl hazırlıklarının başladığını biliyoruz”
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılını kutlamaya hazırlandığını vurgulayan Büyükdereli: “100. Yıl çalışmalarının başladığını biliyorum. Belki geç kaldık ama bu yıl aslında uygulamaya başlamamız gerekiyordu. Çetelerimizi alanlara çekmeye zorlandığımız için ben acil eylem planı olarak bu gençlerin 12 Şubat’ta daha etkin hale gelmesini istiyorum. Bunun içinde gençlerimizin dikkatini çeken güncel konularda youtuberlar var. Çete bayramı boyunca 3 tane youtuber Kahramanmaraş’a davet edilebilir. Youtubera çete kıyafeti giydirilebilir. Buyoutuberlar sosyal alanda yaptıkları paylaşımlarla Kahramanmaraş’ın 12 Şubat etkinliklerini ilerleyen zamanda festival havasına çevirebiliriz.
Geçmişte çetelerimizin silahla, süngüyle yaptığı mücadeleyi şuanda ilim ve teknoloji ile yapmak zorundayız. Benim önerim 12 Şubat etkinliklerinde 3-5 gün süren eylem planı hazırlanmalı. Örneğin drone yarışmaları yapılabilir. Robotik yarışmaları, bilim yarışmaları yapılabilir. Sahada gezen çetelerimize bir puanlama sistemi kurulabilir. Bu sitemin iyilik yapma, kıyafet düzeni, davranış gibi kriterler getirilebilir. Bu puanlama sitemi sonucunda dereceye giren çetelere ödüller verilebilir. Bu tip uygulamalar ile festivalin kimlik hattını oluşturmuş oluruz. Mesela, başka bir fikir olarak TV programcılarını 12 Şubat’ta Kahramanmaraş’a çağırıp şehrimizin tanıtımına katkı sağlamış oluruz.
“Zora düştüğümüzde bir olmayı başaran bir toplumuz”
12 Şubat ruhunun kaybolmadığını vurgulayan Büyükdereli: “Bizim toplumumuz sağduyulu bir toplum. Normal hayatta bir araya gelmeye bilir ama zora düştüğünde, konu memleket olduğunda tek vücut olan bir toplumuz aslında. 12 Şubat ruhu işte o zaman ortaya çıkar. Ben bu duygu ve düşüncelerle 99. Yıl önce 22 gün 22 gece süren milli mücadelede şahadete erişmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 12 Şubat kurtuluş bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.