Orhan, “Ürün Fiyatlarının Yükselmesi Geçicidir”

Ürünlerdeki fiyatların yükselmesinin arz ve talebe göre değiştiğini kaydeden Orhan, “Ekonomideki dalgalanmadan dolayı alışverişlerde azalma meydana geldi. Bu durumdan hal esnafı rahatsız, herkeste biliyor Akdeniz bölgesinde sebze meyve yetişiyor. Bu yıl yağış ve doğal afetlerden dolayı seralar zara gördü ve buda fiyatları etkiledi. Serada yetişen mallar ısı ile yetiştiğinden dolayı ürün az çıkıyor. Ürünler arz talebe göre olduğu için haliyle fiyatlar yükseliyor. Fakat halkımız tedirgin olmasın, bu geçici bir süreçtir.”dedi.

“Ürün Fiyatları Yüzde 50 Oranında Düştü”

Geçen haftaya göre ürünlerdeki fiyatların yüzde 50 oranında düştüğünü vurgulayan Halit Orhan şunları söyledi , “Nisan ayına kadar ürün fiyatları mevsim normallerinin altına düşer. Biz nasıl malı ucuz ve kaliteli getiririz diye düşünürken, maalesef televizyon ekranlarında görüyoruz inan haber seyredemez olduk. Milletimiz televizyondaki uçuk fiyatları görünce zannediyor ki; bunu komisyoncu yapıyor, hal esnafı yapıyor ama öyle bir şey yok. Üretim azalınca ne oluyor, bu sefer arz talebe göre fiyatlar artıyor. Havaların ısınmasıyla bu fiyatlar normale döner. Şuan ki durumdan bizde çok rahatsızız. Ben haftada dört araç mal getirirken şuan bir araba getirmek zorunda kaldım. Şunu samimi bir şekilde söylüyorum ki, biz halk için bütün imkânlarımızı değerlendirmeye hazırız. Halkımıza nasıl ucuz mal yediririz, nasıl kaliteli mal yediririz onun peşindeyiz.”

“Komisyoncular Günah Keçisi Değil”

Yeni hal yasası hakkında da konuşan Başkan Orhan, “Hal konusunu bilmeyenler sorunu komisyonculara mal etmeye çalışıyor. 30 bölgede üretici ve tüketici hal bölgesi kurulacak. 174 hal var bu nasıl 30’a düşecek. 30’a düşerse nereler kapanacak. Hal komisyonculuğunun kalkacağı söyleniyor. Bu komisyonculardan alınırsa sadece kar yapılan bir iş konusuna girer. Biz bunu yeniden gözden geçilmesini istiyoruz. Öncelikle üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Bölgeye göre ürün yetiştirilmeli. Her bölgede her şey yetiştirilmemeli. Küçük esnafımız korunmalı. Komisyoncular günah keçisi değildir. Yeni Hal yasası konusunda bizlere katkılarını esirgemeyen İç işleri komisyon başkanımız ve Ak Parti milletvekili Celalettin Güvenç’e teşekkür ediyorum.”diye konuştu.