İlçenin Sorunlarını Nurhaklılarla Çözdük

3 dönemdir Nurhak’a Belediye başkanı olarak hizmet eden ve yeni dönemde kendi isteğiyle Başkan adayı olmayan Ahmet Akkuş, siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu söyledi.

“Siyasette hala acemiyim”

Göreve geldiği ilk günden bugüne ilçeye büyük bir heyecanla hizmet etmenin gururunu yaşadığı söyleyen Başkan Akkuş, “Üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan arkadaşlarım var. Bu işi ben bilirim, bu işin duayeniyim derler, ben duayenler olamadım. 2004’teki acemiliğim hala devam ediyor. Çünkü şehirler, kentler sürekli değişiyor, ihtiyaçlar sürekli değişiyor. 2004’de mutlak olmazsa olmazı olarak görülen Nurhak’ın sorunu bugün kapanmıştır, üzeri ötülmüştür ve sorun olmaktan da çıkmıştır. Mesela 2004’de Belediye Başkanı olduğumda belediyenin mesleğim gereği devam eden davaları var mı, dosyaları var mı, onlarla ilgili dosyayı arkadaşlardan istedim. 

Birçok alanda icra takiplerinin olduğunu, işte belediyenin devam eden davalarının olduğunu gördüm. Bu sorunları çözdükten sonra Nurhak’a ne yapabiliriz, ne yapmalıyız noktasında belediye meclisimizle, muhtarlarımızla, partililerimizle ve Nurhak’ta ileri gelen arkadaşlarımızla sorunları biz bir dosyaya yazmalıyız ve bir rehberimiz olmalı, o günden başlayarak Nurhak’ın bir numaralı sorunu kanalizasyon olmazsa olmazı olarak değerlendirdik. 2004 ilk meclis toplantısından başlayarak kanalizasyonun projesinin yapılması yatırım programına alınması için üstün gayret çaba sabrettik.” diye konuştu.

“Sorunları Nurhaklılarla çözdük”

Nurhak’ın sorunlarını Nurhaklılarla çözdüklerine dikkat çeken Akkuş şunları söyledi, “İlçemizde banka yoktu, düşünün 25 bin bazen 30 binleri bulduğu bir ilçede bir bankanın olmayışı Nurhak’ın kanayan yarasıydı, onunla ilgili çalışmalarda bulunduk. Nurhak’a bir banka yapılmalı dedik ve bankayı yaptık. Yine keza, hastane konusu gündeme geldiğinde hiç şey yapmadan meclis üyelerimizle beraber karar aldık. Olağanüstü meclis toplantısı yaptık, Nurhak’ın hastanesinin olmaması belediyelinde sorunu dedik ve hastane yapılması için belediyenin arsasını tahsis etik. Yine Nurhak’ta bir spor kompleksi olması gerekli diye düşünüldüğünde belediyenin arsasına spor kompleksinin yapılması için hiç tereddütsüz meclis üyelerimizle de karar aldık. Konferans salonu ihtiyacı vardı. Nurhak’ta eski belediye düğün salonunun olduğu yere konferans salonun yapılması için tahsis kararını aldık.”

“Belediye başkanı bugünü değil, yarını düşünmeli”

15 yıllık Belediye tecrübesiyle konuşan Başkan Ahmet Akkuş, “Aslında belediyecilik 15 yıl sonra biraz daha işin içinde kalınca insan farkına varıyor. Belediyecilik her kurumun yapılması gerek hizmet binası gerek çalışmaları, projeleri vardır ama Nurhak belediyesi A kurumun B kurumun sorunu o çözmesi gerekir, bu yapması gerekir şeklindeki yaklaşımdan öte Nurhak Belediyesi lokomotif olmalı yani belediyeler hepsi için geçerli.” dedi.

Belediye başkanı da bugünü değil, yarını ve gelecek kuşakları ve Nurhak’ın bir ilçenin gelişime, değişime yüzünü çevirmesi lazım diyen Akkuş konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Ben vicdanen 3 dönem Belediye başkanlığı yaptım ve kendi isteğimle bu koltuklar gelip geçicidir, şeklinde değerlendirdim ve dostlarımız, sağ olsun teveccüh gösterdiler, yeniden Başkan adayı olmalısın dediklerinde biz bu makamlara gelirken bu belediye başkanlığına makamları günü geldiğinde o bayrak teslimini yapmalıyız, diye değerlendirdim. Siyaseti seviyorum Nurhak’ı çok seviyorum dediğim gibi Nurhak’ta çok güzel anılarım oldu. Nurhak geçmişte bankası olmayan bir Nurhak, kanalizasyonu olmayan Nurhak, kapalı spor salonu olmayan Nurhak, halı sahası olmayan Nurhak, gezilecek bir piknik alanının olmayan oturacak yeri olmayan Nurhak, meydanı olmayan Nurhak yani yok yok yoklardan en azından o yokların bir nebze olsun, şöyle bir çırpıda sayacağımız birçok önemli yatırımlara vesile olundu. Ben bunları tek başıma yapmadım. Nurhak halkıyla beraber yaptık. Aslında bu duvarı herkesin bir katkısı vardı. Bu Nurhak’taki yapılanları çalışanların hepsinde Nurhak’taki yaşayan vatandaşlarımızın, gurbetçilerin herkesin birer tane tuğlası var.  Oy verenler beni oy vererek getirdi oy vermeyenler de demokrasi bekçiliği yaparak demokrasinin tecelli etmesini sağladılar. Yani oy veren, vermeyen Nurhak’ta mevcut yaşayanlar ve gurbette bulunan vatandaşlarımızın hepsinin de yediden yetmişe bunda katkısı var.”

“Kültür şenlikleri bölgenin markası oldu”

İlçede sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini kaydeden Ahmet Akkuş, “Nurhak kültür şenliklerimiz de Belediye olarak 2004 bu yana yaptık. 12'ni gerçekleştirdik ama Nurhak Kültür Şenlikleri artık bölgede artık bir marka oldu. Nurhak kültür şenlikleri denilince o gün bölgedeki Kahramanmaraş’ın tamamı da çevre ilçelerden gurbetçilerimizin yani 7-8 binleri bulan bir kitle bir araya gelinir ve Nurhak kültür şenliklerinde bugüne kadar hiçbir olay, hiçbir sıkıntı yaşanmamıştır. Nurhak’tan insanlığa barış türküleri söylenmiştir. İnsanlığa barışa ve dostluğa çağrılmıştır. Yine kültürel anlamda 8 Mart Dünya kadınlar günü kutlanması artık bir kabul gördü. O insanların tiyatro çalışmaları çocuklara yönelik büyüklere yönelik yine Nurhak’tan Nurhak sairler ansiklopedilerini çıkardık.

Çok yakında bir sürpriz daha olacak Nurhak’ın tarihi ile ilgili yaklaşık 700 sayfalık. Dünden bugüne tarihte Nurhak yasayan, önde gelen kişiler Zatlar mekânlar hepsiyle ilgili de şuanda matbaada basım halinde. Nurhak belediyemizin arşivine ve Nurhak’ta ki ev hanesine de ulaştıracağız. Biz de belediyeciliğin hem sosyal hem kültürel hem de işlerin yorulduğu diye değerlendirdik. 30 yaşında ben Belediye başkanı seçilmiştim, o dönemde gazete manşetleri çocuktan başkan olurmuş seklinde atılmıştı, çocuk 45 yaşadı. Bu vesileyle bana oy veren vermeyen bütün dostlarımıza bütün hemşerilerimize teşekkürü bir borç olarak biliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Adalet herkese lazım”

İlçede kapatılan adliye ile ilgili yeniden açılması yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Akkuş o süreci şu şekilde açıkladı, “Şimdi adliye binasının adliye teşkilatının buradan ayrıldığında gerek Nurhak’taki mevcut o zaman Büyükşehir değildik, belediye başkanlarımızla bütün siyasi parti ilçe başkanlarıyla, muhtarlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bir değerlendirme toplantısı yaptık. O toplantı yapıldıktan sonra bir basın açıklaması yapık. Basın açıklaması yaptıktan sonra ben Türkiye’de adliyesi kapanan bütün ilçelerin belediye başkanlarına ulaştım, bizim bu konuda çalışma yapmamız gerekir diye hatta cumhurbaşkanlığı denetleme kuruluna ve anayasa mahkemesine dava açtım. 102 tane Belediye başkanıyla belediye başkanıyla beraber Ankara’da meclisin Çankaya kapısında Ak Parti, CHP, MHP, ANAP yani birçok siyasi yelpazede bulan belediye başkan arkadaşlarla birlikte bir basın açıklaması yaptık. Milletvekillerini her siyasi mensup belediye başkanlarını ve milletvekillerini çağırdılar. Yani dediğim gibi belediye başkanları lokomotif olmalı bende mesleğimin avukatlık olması adliyenin bir ilçeden kaldırılmasını ağır olacağını düşünerekten lokomotif görevini gördük.”