Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Üniversite iş birliğinde sanayicinin sorunları yerinde inceliyor.
Üniversite - Sanayi iş birliğinde projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta sanayicileri ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleyen, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Nesih Tanrıverdi, KÜSİ temsilcisiDoç. Dr. Mustafa Sekkeli ve KOSGEB il müdürü Gülden Uslu sanayicilere çözüm önerilerinde bulunuyor.
“Ücretsiz Sorun Çözücü”
Çalışmalarını, para verirseniz sorunlarınızı çözeriz algısından uzak bir şekilde yürüttüklerini belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü ve Bakanlık Müşaviri Nesih Tanrıverdi şunları söyledi: “Bilim Sanayi il Müdürlüğü olarak Üniversite sanayi iş birliğine dönük bir çalışma yürütüyoruz. Haftanın 2 gününü sanayicilerimize ziyaretle geçiriyoruz. Bu çalışmalar kapsamında iş birliğine yakın olan firmaları tespit edip, bu firmalara önce KÜSİ temsilcimiz Doç. Dr. Mustafa Sekkeli hocamızla ve KOSGEB İl Müdürü Gülden Uslu müdürümüz ile firmaları ziyaret ediyoruz.Üniversitemiz sorunlarınızın çözümü için hazır diyoruz. Sanayideki ve Üniversite’deki bilgileri bir araya getirip yorumluyoruz. Burada sanayicimize hiçbir şekilde bir yük yüklenmiyor. Para verirseniz sorunlarınızı çözeriz algısı bizde yok. Bizim önümüze getirdikleri problemleri öncelikle bir hocaya görev vererek, yaptırıyoruz.Biz sorunları çözerken sanayicimiz üniversitemizle tanışsın. Problemlerinin çözüldüğünü görsün istiyoruz.Bu bir süreçtir, hemen olacak diye bir şey yok. Problemleri çöze çöze gideceğiz.”
“Sorunlar Masaya Yatırılıyor”
Sanayicinin sorunlarını kalıcı olarak çözüme kavuşturmak için derinlik analizleri yaptıklarını yaptıklarına dikkat çeken Tanrıverdi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sanayicinin sorunlarını yerinde görerek, uzman hocalarımızla beraber tespit edip, çözüm ortağı konusunda adımlar atıyoruz. Bu yıl şehrimize özel yapmış olduğumuz çalışmada, derinlik analizleri yapıyoruz. Önce sanayiciyi ziyaret ediyoruz. Üniversiteni sorunlarını TEKNOKENT’te masaya yatırıyoruz. Öğretmenlerimiz ile çözmeye çalışıyoruz. KÜSİ üst kurulu olarak problemleri çözeceğini söyleyen öğretmenler görevi alıyorlar. Ona bir zaman çizelgesi bırakıp bir takibini yapıyoruz. Öğretmenlerimizin sanayi ile bir organik bağ kurmalarını istiyoruz. Tabi ki geçmiş dönemlerde öğretmenlerle anlaşma yapan iş yerleri de oldu.”