Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi'nde 515 kilogramlık baklavanın özel fırında pişirilmesiyle "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru" kırılması, Kahramanmaraş'ta tatlı yapımıyla anlatıldı.
MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, yönetim kurulu üyeleri Atilla ve Erdal Kanbur ile Gaziantep-Kahramanmaraş karayolundaki tesislerde gazetecilerle bir araya geldi.
Ustalar tarafından el birliğiyle hazırlanan ve 2.5 metre genişliğinde, 7 metre uzunluğunda, 11 bin 800 dilim şeklinde dev bir fırının içinde yapılan 513 kilogramlık baklava, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Baklavanın başkentinin Mezepotamya olduğunu söyleyen Kahramanmaraşlı dondurma ve baklava üreticisi Mehmet Kanbur, Yunanistan'ın baklavaya sahiplenmesinin nafile olduğunu anımsattı. Osmanlı Devleti'nin hakim olduğu bütün bölgelerde tatlının olduğunu dile getiren Kanbur, "Bundan birkaç gün önce baklavada dünya rekorunu Ankara'da kırdık. Bizim gayemiz burada Türk baklavasını dünyaya tanıtmaktır. Yani burada Gaziantep vesaire değil, Türk baklavasının tanıtımıdır. Baklavanın bizim için ayrı bir yeri var. Doğumdan ölüme kadar her zaman baklava yenilir. " dedi.