Tarçınlı su diyetini duyan herkesin aklındaki ilk soru şu: "Tarçınlı su zayıflatır mı? Tarçınlı su içmek zayıflamaya nasıl yardımcı oluyor?"
Tarçını tatlıların üzerine döktüğünüzde zayıflayamamanız normal. Bir baharat olan ve keskin bir tada sahip olan tarçını tek başına tüketmek de çok kolay değil. Ama onu tarçınlı su karışımı haline getirdiğinizde kilo vermek için de ilk adımı atmış oluyorsunuz.
Zira tarçın yağ yakımını hızlandırıyor, sindirim sistemini düzenleyip metabolizmayı hızlandırıyor ve bu sayede kilo verme sürecine de destek veriyor.
"Peki nasıl hazırlanıyor bu tarçınlı su? Tarçınlı su diyeti nasıl uygulanıyor?" derseniz cevabı hemen aşağıda.
Tarçınlı su tarifi: Tarçınlı su diyeti nasıl yapılır?
Tarçınlı suyu hazırlamak da tarçınlı su diyetini uygulamak da sandığınızdan çok daha kolay. Ama yine de uyaralım, tarçına alerjiniz olabilir, vücudunuz bu diyete olumsuz tepkiler verebilir, bu yüzden her diyette olduğu gibi bu yöntemi de uygulamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.
Malzemeler:
1 su bardağı içme suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
Not: Tek seferde çok miktarda hazırlamak istiyorsanız 5 su bardağı suya 4 adet tarçın ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Ayrıca lezzet versin istiyorsanız karışıma defne yaprağı, karanfil veya elma dilimleri de ekleyebilirsiniz.
Nasıl hazırlanır? Nasıl uygulanır?
Bir su bardağı suyu bir cezveye ya da küçük bir tencereye dökün ve içine tarçını da ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, bir kenarda ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra karışımı tüketebilirsiniz.
Bu karışımı sabah aç karnına ya da akşam yatmadan önce bir bardak olmak üzere için. 15 gün kullanılması halinde daha net sonuçlar alabileceğiniz tarçınlı su diyetini ise 15 gün dolduktan sonra bırakmanız ve asla devam etmemeniz gerekiyor, aman diyelim.
Tarçınlı su içmenin faydaları
Tarçınlı su diyetinden bu kadar bahsetmişken tarçınlı su içmenin faydalarından bahsetmeden de olmaz.
Vücuttaki yağları yakmakla birlikte düzenli tüketildiği takdirde yağ toplanmasını ve bu yağlar kiloya dönüşmesini engeller.
Metabolizmayı hızlandırır ve vücuttaki insülin direncini artırır. Tarçının diyabet hastalarına tavsiye edilmesi tesadüf değil.
İştahı bastırarak kişiyi uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Özellikle tatlı krizlerinin önüne geçmede oldukça etkilidir.
Anti bakteriyel özellikler taşıyan tarçın sindirimi zorlaştıran bakterilerden de kurtulmanızı sağlar.
Kötü kolesterol seviyesini düşürür, iyi kolesterole ise faydası vardır.
Hafızayı güçlendirir, baş ağrısı ve migrene iyi gelir.
Serbest radikallerle savaşır ve kanserli hücre oluşumunu yavaşlatır.
Tarçınlı su anti bakteriyel özelliği ile ağız hijyenini sağlayarak diş sağlığını da korur.
Boğaz ağrısına, öksürüğe çare olur.
Son olarak adet öncesi sendromuna iyi gelir ve adet ağrılarını hafifletir.