Afrodisyas Antik Kenti içindeki 2 bin yıllık stadyumda yürütülen çalışmalarda mermer basamaklar üzerine kazınan geometrik işaretlerin belli aile veya kabilelere uzun süreli rezervasyon için çizildiği belirlendi.
Günümüzde özellikle futbol maçlarında sıklıkla kullanılan kombine bilet uygulamasının Aydın’daki 2 bin yıllık tarihe sahip antik stadyumda da izlerine rastlandı.
Karacasu ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Afrodisyas Antik Kenti, günümüze sağlam gelebilen anıt yapılarıyla dikkati çekiyor.
Antik çağda “aşkın ve güzelliğin tanrıçası” olarak tanımlanan Afrodit’e adanmış kentler arasında en ünlüsü olarak bilinen Afrodisyas’ta Tetrapylon kapısı, Sebasteion tapınağı, stadyum, antik tiyatro ve hamam bölümleri, görkemli yapılarıyla ziyaretçi çekiyor.
Ege Bölgesi’nin en iyi korunan stadyumu olarak bilinen Afrodisyas stadı ise 30 bin kişilik kapasitesi, 262 metre uzunluğu ve 50 metre genişliğiyle görenleri cezbediyor.
Günümüzde de kullanıma hazırmış gibi sağlam duran stadyumda sahneyi karşıdan gören bazı oturma bölümlerinde görülen geometrik çizimlerin ise belli aile veya kabileler için rezervasyon amacıyla kazındığı ortaya çıkarıldı.