En İyi Yemek Festivaller Listesi!

La Tomatina (Valencia, İspanya)

Domates Festivali, her yıl Ağustos ayının son Çarşamba günü İspanya'nın Valencia şehrinin yakınındaki Buñol kasabasında düzenlenen ve dünyanın en ikonik ve sıra dışı yemek festivallerinden biri olarak bilinen bir etkinliktir. Festival, katılımcıların birbirlerine tonlarca domates fırlattığı bir savaşa dönüşür. Domates Festivali'nin kökeni 1945 yılına kadar uzanmaktadır. O yıl, bir kasaba bandosu sırasında çıkan bir kavgada domatesler fırlatılmaya başlanır ve bu gelenek her yıl tekrarlanmaya başlanır.

Copenhagen Cooking & Food (Kopenhag, Danimarka)

Copenhagen Cooking & Food Festival, her yıl Ağustos ayında Kopenhag'da düzenlenen ve Danimarka'nın en büyük ve en önemli yemek festivallerinden biridir. Festival, şehrin en iyi restoranlarından bazılarını ve ayrıca dünyanın her yerinden Michelin yıldızlı şefleri ve gurme satıcıları da içeren yüzlerce katılımcıya ev sahipliği yapmaktadır.

Pizzafest (Napoli, İtalya)

Pizzafest, her yıl Eylül ayında Napoli, İtalya'da düzenlenen ve dünyanın en iyi pizzalarından bazılarını sunan bir pizza festivalidir. Festival, 100'den fazla pizzacıya ev sahipliği yapmaktadır ve ziyaretçiler klasik margheritadan gurme malzemelerle yapılan gurme pizzalara kadar her türden pizzayı deneyebilirler.

San Sebastian Gastronomika (San Sebastian, İspanya)

San Sebastian Gastronomika, her yıl Ekim ayında San Sebastian, İspanya'da düzenlenen ve dünyanın en prestijli ve en iyi gurme festivallerinden biri olarak kabul edilen bir gastronomi etkinliğidir. Festival, Michelin yıldızlı şeflerin yer aldığı pişirme gösterileri, tadımlar, atölyeler ve akşam yemekleri gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

South Beach Wine & Food (Miami, ABD)

San Sebastian South Beach Wine & Food Festival, her yıl Şubat ayında Miami, Florida'da düzenlenen ve dünyanın en iyi şaraplarından ve gurme yiyeceklerinden bazılarını sunan bir yemek festivalidir. Festival, 400'den fazla şarap imalathanesi ve 1000'den fazla farklı şarap içeren tadımlar, akşam yemekleri ve seminerler sunmaktadır.