Mehmed: Fetihler Sultanı ekranlara geliyor!

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dev prodüksiyonuyla ekranlara geliyor!

TRT Uluslararası Film Platolarında çekimleri devam eden dizide bir çok tarihi yapı aslına uygun biçimde yeniden inşa edildi.

Çekimlerde kullanılmak üzere; Edirne Sarayı, Bursa Sarayı, Manisa Sarayı, Edirne Top Döküm Atölyesi, harem, harem bahçesi, Macar ve Sırp kaleleri gibi birçok dekor inşa edildi. Ayrıca, Mora kalesi ile birlikte birçok diğer yapı ve mekân da bu listeye eklendi.

Öte yandan merakla beklenen dizinin ilk bölümü için İran’ın en görkemli film platosu olan ve asr-ı saadet projeleri için özel hazırlanan Nour Cinema City’de 10 gün boyunca çekim yapıldı.

Dizide, Fatih Sultan Mehmed’in hikayesine paralel olarak ekranlara yansıyacak Eyüb El Ensari karakteri için Cennet’in Krallığı ve Karayip Korsanları filmleriyle izleyicilerin gönlüne taht kuran dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Gassan Mesud kamera karşısına geçti.