Boşnak Mantısı nasıl yapılır? işte tarifi!

Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Boşnak Mantısı için gerekli malzemler neler?  işte bilmeyenler için  tarifi...

Malzemeler:

Mantı hamuru için:

5 su bardağı un

2 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

Kıymalı iç harcı için:

400 gram orta yağlı dana kıyma

1 adet orta boy rendelenmiş soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yufka katlarını yağlamak için:

200 gram eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. 

İç harcı için bütün malzemeleri özleşene kadar karıştırın.Yağları bir sos tavasına alım ve erimeye bırakın.

Hamuru sekiz eş parçaya bölerek üstlerine temiz bir örtü örtün.İçlerinden bir bezeyi alarak bir karış olacak şekilde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı sürün.

Aynı işlemi diğer bezeler içinde yaparak üst üste dizin.İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak şekilde çekiştirin.

 İç harcınızdam belli bir miktar alarak şerit şeklinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.Rulonuzdan dörder cm lik küçük parçalara bölün.

Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak şekilde dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı kontrollü bir şekilde pişirin.