Ercan, Her gün bu şiddetin altında deprem olması beklenir!

Yer bilimci Ercan, “Neredeyse her gün olan M5,5'dan küçük artçıları olmasını beklenir. Bölgede yapılar yıpranık, yorgun, yaralıdır. Önemli olan bu büyüklüğü aşmamasıdır. Umarım kırıklardaki bu dinginlik uzun süre sürer.”dedi.

İşte Yer bilimci Övgün Ahmet Ercan’ın o açıklaması," Onbiril Depremini yaşayan çiftçiler! Üç büyük deprem M7,9 M7,6, M7,5 yapılarınızı yıktı, ancak toprağınızı da belledi, soluk aldırdı. Göreceksiniz, bu yıl ürününüz bol olacak. Çaremiz yok! Acılarımız büyük ancak toprağımıza, işimize, eşlerimize, çocuklarımıza sarılalım.

"Onbiril Depreminin" neredeyse her gün olan M5,5'dan küçük artçıları olmasını beklenir. Bölgede yapılar yıpranık, yorgun, yaralıdır. Önemli olan bu büyüklüğü aşmamasıdır. Umarım kırıklardaki bu dinginlik uzun süre sürer. Gönlümüz yasta.

6 Şubat 2023 "Onbiril Depremi" bir doğal kırandı(afetti). Görülmemiş büyük acılar yaşandı, yaşanıyor, yaşanacak. Yansımaları Türkiye ekomisinde, siyasetinde, toplum yaşamında, tinsel(ruhsal) ile genel sağlıkta görülmesi belki 50 yıl sürecek. Tümünü de gönül birliğiyle aşacağız.”