Naci Görür, deprem bölgeleri için yeni uyarılarda bulundu!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem bölgeleri için yeni uyarılarda bulundu. Görür, “Deprem bölgesini iyileştirme çalışmalarında yapı stoku kadar altyapı da o kadar önemlidir.”dedi

“Borular olması şarttır”

İşte Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün o açıklaması, “Deprem bölgesini iyileştirme çalışmalarında yapı stoku kadar altyapı da o kadar önemlidir. İnşaatları yaparken yerleşim alanlarının su ve kanalizasyon şebekelerine özen göstermek gerekir.

Bu depremde içme suyunun olmayışı, olanın da lağımla karışmış olması bize bu şebeke cağını alacaksa ne kadar hasar alacağını hesaplayıp hat döşemesini ona göre önlem alarak yapmanız lazım.

Hatların muhakkak elastik olması, parsel bağlantılarında elastik bağlantıların kullanılması ve uygun örtü ve teknolojiyle örtülmesi lazım. Tüm boruların elastikiyeti fazla çelik veya HDP borular olması şarttır.

Alışılagelmiş betonarme, asbest çimento, vb asla kullanılmamalıdır. Saydığım faktörlerin belirlenebilmesi için de bölgede mikro- bölgeleme çalışmalarının yapılmış olması gerekir. Sevgiyle.”