Başkan Kuybu’dan esnaf ve sanatkarları sevindirecek açıklama!

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği başkanı Ahmet Kuybu, “İlk günden bu güne kadar Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları ihtiyaçları ile alakalı ilgili bakanlarımızla hala görüşmelerimiz ve istişarelerimiz devam etmektedir.”dedi.

İşte Başkan Kuybu’dan o açıklama, “ İlimizde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde çok yıkımlar, çok kayıplar verdik. Sevdiklerimizi yakınlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Bu afette hayatını kaybeden hemşerilerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve yaralı kurtulan hemşerilerimize, esnaflarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaralarımızı sarıp tekrar ayağa kalkmanın çabası içerisindeyiz. Kahramanmaraş bizim evimiz esnaf ve sanatkarlarımız bizim sevdamızdır. İlk günden bu güne kadar Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunları ihtiyaçları ile alakalı ilgili bakanlarımızla hala görüşmelerimiz ve istişarelerimiz devam etmektedir. İl merkezinde beş yerde konterner çarşı yerlerini belirledik.

İş yerlerini açamayacak ağır hasar almış esnaflarımız için işsizlik maaşı, geçici çalışma ödeneğine benzer aylık bir ödeme yapılması talebimizi yetkililerimize ilettik. Adıyaman’da görüştüğümüz ulaştırma bakanımızdan ticari araçlarla ilgili gerek maddi destek gerekse düzenlemelerin yapılacağı sözünü aldık.

Sanayi bölgesinde iş yerleri yıkılan esnaflarımızın tekrar yerlerini kendileri yapması konusundan devlet teşvikiyle alakalı kolaylık sağlanmasını istedik. Bunların tamamının takibini bizzat yaparak sizlerle paylaşacağız.”