Kuruçay, Şehre bundan daha büyük ihanet olmaz! Hesap versinler!

Jeoloji mühendisi Mehmet Kuruçay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fisiltihaber.com.tr ‘ye değerlendirdi. 

Kuruçay, “20 yıldır şehrin deprem gerçeğini gözler önünde serdik. Sürekli uyarılarda bulunduk. Şehir yöneticilerini bilgilendirdik. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti ama bizi kimse dinlemedi.

Maalesef ki bu göz göre göre geldi. Şehre bundan daha büyük ihanet olmaz. Zamanında bu dayanıksız binaları yıkmayanlar hesap versinler.”diye konuştu.
 
“6 Şiddetinden fazla artçı deprem olmaz”

Artçı depremlerin 1 yıla kadar sürebileceğini kaydeden Mehmet Kuruçay, “Bu deprem tahminlerin üzerinde bir deprem, hiçbir bilim adamı bu denli bir deprem olacağını tahmin edemez. Depremin yıkıcı etkisi büyük oldu.

Diyarbakır Anadolu fay hattında değil ama enerji büyük olduğu için burada da yıkımlar oldu. Büyük bir enerji boşalımıyla birlikte bölgedeki stres gitti. Artçı deprem 1 hafta’da sürebilir, 1 ay’da sürebilir, 1 yılda sürebilir bunu kestirmek mümkün değil. Tahminlerime göre 6 şiddetinden fazla artçı bir deprem olacağını düşünmüyorum.” İfadelerine yer verdi.