Başkan Gürbüz Elbistan’daki son durumu fisiltihaber.com.tr ’ye aktardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası şehir yaralarını sarmaya çalışıyor. Şehirde en fazla zarar gören bölgelerden bir tanesi de Elbistan. 

fisiltihaber.com.tr ’ye konuşan Elbistan Belediye başkanı Mehmet Gürbüz, “AFAD’ın arama kurtarma çalışması tamamlandı.

Diğer kurumların uzman ekiplerinin arama kurtarma çalışması devam ediyor. İlçe merkezimizdeki binaların yarısı kullanılmaz bir halde. Afet durumu kontrol altına alınmış durumda.”dedi.

“Doğalgaz verilmeye başlandı”

İlçedeki konutlara Doğalgaz’ın verilme başlandığını belirten Başkan Gürbüz, “Geceleri hava sıcaklığı – 20 dereye kadar çıkıyor. Bölgemizde yağmalama oldu ama kısa sürede asker ve polisimiz olaya müdahil oldu, olay kontrol altına alındı.  Şükürler olsun hastanemiz açık, şehir dışından gelen gönüllü doktorlarımız var. Eczanelerimiz açık.

Petrol ofislerimiz açık. Bölgemizde yüzde 35 oranında doğalgaz verilmiş durumda. Elektrik, suyumuz var. İlçemizde 2 bin dökük, 5 bin ağır hasarlı binamız var.  890 hayatını kaybeden bin civarı ise yaralılarımız var. İlçemizde odun, çadır, battaniye, seyyar tuvalet’e ihtiyaç var. 2 bin çadır kuruldu. 4 adet çadır kent ve 1 adet konteynır kent kurulacak.” İfadelerine yer verdi.