Babacan, Biz bu işi kafaya koyduk, seçimi alacağız!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Flash Haber TV’de gazeteci Fatih Ertürk’ün sorularını yanıtladı.

Babacan, “Hangi konu olursa olsun.İster teknoloji ister savunma sanayi olsun.Bizim bir ilkemiz var. Diyoruz ki; iktidar değişikliği olduğu anda, bizler iş başına geldiğimiz anda doğru ne varsa devam ettiririz ve arkasında dururuz. Eksikleri tamamlarız. Yanlışları da düzeltiriz. Bu kadar.”diye konuştu.

İşte Babacan’ın o açıklaması:

 “Sayın Erdoğan’ın öncelikle şunu görmesi lazım: İster çocuk bezi alın satınister ev tekstili alın satın ister kendi yaptığı gibi sucuk ya da bisküvi alın satın. Önemli olan helalinden kazançtır. Bu ülkenin yüz binlerce bakkalı, manavı, esnafı var. Hepsi helalinden kazanan insanlar. Helalinden kazanan milyonları küçümsüyor. Halbuki kazancın nereden geldiği değil helal olup olmadığı önemlidir.

Görmeye başladıkları için son iki-üç haftadır sürekli hedefte ben varım. Niye? Gerçekten zayıf, önemsemedikleri bir rakip olsa niye uğraşsınlar? Eğer söylediğimiz her bir cümleye dikkat ediyorlarsa, söylediğimiz her bir kelimeden mana çıkarmaya çalışıyorlarsa, konuşmalarımız içerisinden cümleleri cımbızlayıp anlamınıdeğiştirip yanlış anlaşılacak şekilde yalan yanlış servis ediyorlarsa demek ki bizden artık korkuyorlar. Hiç kusura bakmasın. Buülkenin sorunları ya da bu ülkenin önemli konuları Erdoğan’ın tekelinde değil.

Bu mesele (başörtüsü) hepimizin meselesi, tüm Türkiye'nin meselesi.Biz bunu Türkiye olarak çözeceğiz. Sayın Bahçeli’ye sormak lazım: Bugüne kadar ülke için ne yaptın? Hangi faydan dokundu? ‘Benim şöyle bir eserim var’ diyeceği ne var? Merak ediyorum.

Çıksın cevap versin. Her gün öfke, her gün nefret. İnsanlar bıktı. Hasar Tespit Komisyonu gibi bir komisyon kurmaya karar verdik. Devletin gerçek tablosunu, gerçek verileri bulma komisyonu.Seçimlerden hemen sonra gerçek rakamları öğreneceğiz. O kadar çok şey örtülüyor ki... Bunların hepsi ortaya çıkar. Devlette evrak kaybolmuyor, her şey iz bırakıyor.Şimdiye kadar sakladıkları ne varsa ‘Budur’ deriz, milletimizin önüne koyarız.”