Türkoğlu’nda O Kütüphaneye 6 bin Adet Kitap Bağışı!

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Belediye Başkanı Osman Okumuş'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün başlatmış olduğu kitap kampanyası görüşüldü. Cumhuriyet Başsavcı Çelik, kampanyaya vermiş olduğu  katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Okumuş 'a teşekkür etti.

“Cezaevinde kitap okumayı artırmak çok daha gerekli bir şey”

Bağış hakkında konuşan Çelik, “Toplumun kitap okuması, insanların kitap okuması çok önemli. Sosyal ve toplumsal hayata uyum sağlayan bilgili donanımlı insan yapmanın en güzel yolu kitap okumasını artırmak. Cezaevinde ise kitap okumayı artırmak çok daha gerekli bir şey, çünkü cezaevindeki bu insanlar cezalarını infaz edip sosyal hayata, topluma karıştığında uyum sağlamalı, dışlanmamalı kendilerini toplumdan dışlanmış hissetmemesi gerekir. Bu yüzden cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların kitap okumasını bakanlığımızın talimatıyla artırıyoruz. Sürekli teşvik ediyoruz.”dedi. 

“Bizim için gurur verici bir kampanyaydı”

Başkan Okumuş ise, Türkiye’nin sayılı cezaevlerinden birisi Türkoğlu’nda içerisinde yaklaşık 3-4 bin mahkûmun olduğu. Burayı bir eğitim yuvasına çevirmek zamanın en çok olduğu cezaevlerinde bu kitapları da hediye ederek oradaki mahkûmların eğitim anlamında, kültür anlamında gelişmelerini sağlamak için. Bizim için gurur verici bir kampanyaydı.”diye konuştu.