Günde 2 kaşık bal yemenin faydaları neler?
Yapılan bir araştırmada iki yemek kaşığı bal tüketmek, kan şekerini dengelemeyi ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeyi sağlıyor.
Yaklaşık 1100 katılımcının olduğu araştırmada 18 testin sonuçlarını analiz eden araştırmacılar ham balın, açlık kan şekeri seviyesini ve kandaki, "kötü kolesterol" olarak da bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein sayısını düşürdüğünü tespit etti.
Independent Türkçe’ye göre araştırmaya katılan tüm katılımcılar genel olarak sağlıklı bir beslenme düzenine sahip ve şeker, günlük kalori alımlarının yüzde 10'unu ya da daha azını oluşturuyordu.
Yürütülen çalışmada tek bir bitki kaynağından elde edilen balın vücut üzerinde "sürekli olarak ya nötr ya da yararlı etkiler" ürettiğini buldu.