Yıldırım, akciğer kanseri tedavi edilebilir bir kanser türüdür!

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle“Akciğer Kanserinde Tamamlayıcı Tedaviler” konulu bir program düzenlendi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, “Erken evrede tespit edilen kanser olgularında hastalıktan kurtulmak ve uzun yaşamak mümkündür” dedi.

1-30 Kasın Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Elbeyli,kasım ayının akciğer kanseri farkındalık ayı olarak belirlendiğini ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için yol göstermek amaçlandığını söyledi. 

“Akciğer Kanseri ülkemizde ve dünyada en fazla yaşam kaybına yol açan bir organ kanseridir. Erkek ve kadınlarda önemli bir sağlık sorunu olarak görülmektedir” diyen Prof. Dr. Elbeyli, kanserin etkenleri açısından toplumu aydınlatmanın, risk gruplarını belirlemenin ve en önemlisi de erken tanı için bireyleri bilinçlendirmenin hedef olarak ele alınıp, bu yönde çeşitli etkinliklerin yapıldığına dikkat çekti.  

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Tıbbi Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Yeni Yaşam Hematoloji ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu BaşkanıProf. Dr. Mustafa Yıldırım iseakciğer kanserinin tedavi edilebilir bir kanser türü olduğuna vurgu yaptı.

Akciğer kanseri tanısı alan hastaların hemen umutsuzluğa kapılarak, tedaviyi geciktirmemeleri gerektiğinin altını çizenProf. Dr. Yıldırım, “Kanserden değil, geç kalmaktan korkmak gerekir.Kanser tedavisinde ekibin doğru kurgulanması tedavide büyük rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde hem uzman donanımı hem de ekipman konusunda her türlü imkana sahip olduklarını anımsatan Prof. Dr. Yıldırım, “Onkoloji Bölümümüzde uzman kadromuz ve destek ekibimizle hastalarımızı sağlığına kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.