Baş ağrısının en belirgin sebepleri neler?

En çok karşılaşılan baş ağrısı çeşitleri gerilim tipi ve migren tipi ağrılardır. Genellikle zararsız kabul edilen bu ağrılarla ilaçlarla kontrol altına alınabilir. 
Ancak ani başlayan, şiddetli ve sürekli baş ağrısı altta yatan başka bir hastalığın habercisi olabilir.

Gerilim tipi baş ağrısı: En yaygın görülen ağrı çeşididir. Herhangi bir hastalığa bağlı olarak görülmez. Genelde başın etrafında bir bant baskı yapıyormuş hissiyle tarif edilen bu ağrı hafif ve orta şiddetlidir. Stres, uykusuzluk ve çalışma ortamı gibi sebeplerden ortaya çıkabilir.


Migren tipi baş ağrısı: Gerilim tipi ağrılara göre hayatı daha olumsuz şekilde etkileyen migren ağrısı, ataklar şeklinde gelir ve tek taraflı ya da tüm başta hissedilebilir. Bazı hastalarda görülen, aura dönemi olarak da adlandırılan; yanıp sönen ışıklar, parıltılar, çapraz çizgiler, yıldız ya da kör nokta gibi görsel problemler migren belirtileri arasında sayılabilir. 

Baş ağrısı nasıl geçer?

Gerilim tipi baş ağrısı tedavisinde ağrı kesiciler ve kas gevşeticiler oldukça etkili olmaktadır. 

Migren tipi baş ağrısı

Migren tedavisinde kullanılan birçok ilaç vardır. Bu ilaçlar hem migrenin yarattığı ağrıyı hem de atak sırasında hissedilen mide bulantısı ve kusma şikâyetlerini ortadan kaldırmaya yarar. 

Migren atağı geçiriyorsanız, soğuk pres yaparak ağrı şikayetlerinizi hafifletebilirsiniz. 

Sinüslere bağlı olarak gelişen ya da gerilim tipi baş ağrınız varsa bu sefer aksi şekilde ağrıyan bir bölgeye sıcak bir bez koyabilir veya sıcak bir duş alabilirsiniz.